logo F1online.sk

Hamilton hovorí o prekážkach, ktoré Mercedes musí prekonať

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala25. 2. 2022

Najrýchlejší čas piatkových jázd aj celých prvých troch dní patrí Lewisovi Hamiltonovi. Rovnako ako v ostatných tímoch ani v Mercedese z toho nevyvodzujú žiadne veľké závery. Lewis Hamilton hovorí skôr o problémoch, na ktorých odstránení musí ešte s inžiniermi popracovať.

Strieborné šípy v posledných dňoch bojovali najmä s nestabilitou prítlaku na rovinkách, čo viedlo k poskakovaniu ich auta. Ani zďaleka v tom neboli sami — do menšej či väčšej miery bol postihnutý celý padok —, ale ak majú v úmysle hneď od začiatku tejto sezóny bojovať o víťazstvá, musia ho odstrániť.

“Týchto pár dní bolo zaujímavých,” pustil sa Lewis Hamilton do svojho prvého celkového hodnotenia pred odchodom z Barcelony. “Neboli zrovna najjednoduchšie, naše jazdy neprebehli najhladšie. Určite sme narazili na niekoľko prekážok, ktoré musíme prekonať.”

“Avšak, zvládli sme toho veľa. Samozrejme, bol by som radšej, ak by som odjazdil ešte viac kôl, ale s dneškom som spokojný. Myslím, že som sa dostal takmer na stovku, čo za polovicu dňa nie je zlé,” pokračoval. “Posledné dva dni sme boli trochu pozadu. Auto sa riadi úplne inak ako v predchádzajúcich rokoch, rovnako sa zmenili aj pneumatiky. Pracujeme však na tom.”

Pre Mercedes je teraz dôležité, aby vedel, na čo potrebuje v priebehu najbližších dvoch týždňov sústrediť svoju pozornosť. “Celý tím v priebehu týždňa odviedol úžasnú robotu, taktiež muži a ženy doma v továrni. Teraz musíme len stiahnuť všetky tieto dáta a počas nasledujúceho týždňa si prejsť čo najväčšie množstvo z nich, musíme postupovať krok po kroku.”

Na akej pozícii sa Hamilton momentálne vidí? “Počas prvého týždňa nikdy neviete. Nikdy neviete. Nemáme ani poňatia, kto sa kde nachádza.”

Súvisiace články