logo F1online.skF1online.sk

Hamilton Verstappenovi nič nevyčíta: Urobil to, čo by urobil každý pilot

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková22. 2. 2022

Lewis Hamilton nemá obavy o svoj vzťah s Maxom Verstappenom po kontroverznom konci ich boja o titul v roku 2021. Fanúšikovské tábory oboch pilotov pravdepodobne ešte dodnes nie sú zmierené, avšak sedemnásobný šampión sa vyjadril, že s novým majstrom sveta nemá ani po dramatickom finále žiadny problém. Uvedomuje si, že za priebeh pretekov nemohol.

Hamilton a Verstappen boli zapojení do ostrého boja o minuloročného šampióna F1, keď do záverečných pretekov sezóny vstupovali s rovnakým počtom bodov. Hamilton bol na najlepšej ceste vyhrať ôsmy titul majstra sveta, čím by prekonal aj legendárneho Michaela Schumachera, lenže sporné rozhodnutie riaditeľa pretekov Masiho ohľadom safety caru v poslednom kole otvorilo dvere Verstappenovi, ktorý neváhal a svoju príležitosť náležite využil. Dnes už vieme, že Masiho dni v tejto funkcii sú zrátané a od FIA dostal padáka.

Lewis Hamilton však tvrdí, že decembrové udalosti nebudú viesť k zvýšeniu napätia medzi ním a holandským jazdcom Red Bullu. „Toto nemá nič spoločné s Maxom. Max urobil všetko, čo by urobil jazdec, ktorý dostal príležitosť. Je to skvelý súper a pôjdeme do ďalšej bitky, ako sme to robili minulý rok, a budeme sa navzájom viesť, dúfam…

Samozrejme budeme stavať na našich pretekoch a skúsenostiach, ktoré sme mali minulý rok, aj počas sezóny, ale nemám s ním žiadne problémy,“ vyslovil sa pilot Mercedesu.

„Ja k nikomu neprechovávam nenávisť, nemyslím si, že je dobré nosiť to so sebou. Idem dopredu. Nezaoberám sa minulosťou. Cítim sa sviežo, som sústredený a plne koncentrovaný. Tento rok mi nič nestojí za chrbtom, čo by ma brzdilo. Niežeby to platilo vlani, ale nedovolím, aby táto skúsenosť bola jednou z nich,“ dodáva britský pilot pre médiá, vrátane portálu RacingNews365.com.

Tieto vyjadrenia poskytol v prvom veľkom rozhovore od pretekov v Abú Zabí. Hneď po nich sa totiž odmlčal na sociálnych sieťach a neprehovoril ani pred médiami. Po predstavení nového monopostu Mercedesu to však vyzerá tak, že je odhodlaný a pripravený na ďalšie súboje s Verstappenom, čoho sa samozrejme všetci fanúšikovia efjednotky nevedia dočkať.

Súvisiace články

Diskusia