logo F1online.skF1online.sk

Russell nechce rozhojdávať loď, Mercedes si interné rozbroje nemôže dovoliť

Mercedes W13, Lewis Hamilton, George Russell
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala19. 2. 2022

Ak ste si už predstavovali, ako to v Mercedese bude po príchode Georgea Russella iskriť a mladík nám dá zaspomínať na súboje Lewisa Hamiltona s Fernandom Alonsom v McLarene či jeho roky s Nicom Rosbergom v Mercedese, asi zostanete sklamaní. Nová posila strieborných šípov avizuje, že v Mercedese nechce robiť problémy, práve naopak.

Britský pretekár je presvedčený, že rok 2022 nebude vhodnou príležitosťou na rozpútanie veľkého duelu medzi ním a jeho kolegom, sedemnásobným majstrom sveta Lewisom Hamiltonom. V tíme si musia šetriť energiu na niečo iné; na odrážanie útokov konkurencie.

“Od všetkých tímov počúvame zákulisné reči o tom, ako intenzívne vyvíjajú. Musíte pamätať na to, že Formula 1 pripravila túto sadu pravidiel s tým, že autá budú o štyri sekundy pomalšie, ale v skutočnosti od každého jedného tímu počúvame, že sú oveľa, oveľa rýchlejší,” vysvetľuje svoj postoj George Russell.

Mercedes vyhral už osem konštruktérskych titulov za sebou, ale to nie je žiadnou zárukou, že k nim pribudne aj deviaty. Ak by si s Hamiltonom podkopávali nohy, šance by sa ešte zmenšili. “Lewis a ja musíme spolupracovať, nesmieme sa príliš zameriavať jeden na druhého, pretože veci sa neustále menia. Preto musíme o krok ustúpiť. Dúfame, že Mercedes bude stále najrýchlejším tímom s najrýchlejším autom v štartovom poli, ale nič nám to negarantuje. Nesmieme byť naivní, musíme spolupracovať, aby sme to zabezpečili.”

Pracovať s Lewisom Hamiltonom bude pre Russella nová skúsenosť. Teraz sa bude môcť učiť od toho najlepšieho, doposiaľ sa totiž v jednom tíme stretol len s Nicholasom Latifim a Robertom Kubicom, ktorý kedysi síce patril k obrovským talentom motoršportu, ale jeho návrat už taký slávny nebol.

Russell sa na túto novú kapitolu veľmi teší. “Je to neskutočné. Všetci sme videli tú fotku mňa a Lewisa, keď som mal desať rokov. Obaja sme sa odvtedy dosť zmenili, vidieť to je neskutočné. Vtedy som bol malý chlapec, ktorý mal ambíciu dostať sa do F1, on bol zas majstrom sveta. Pre mňa bol ako superhrdina.”

“Pozeráte sa na týchto neskutočných ľudí a myslíte si o nich, že oni ani nie sú ľudia. Je mi veľkou cťou, že som dostal šancu pretekať po Lewisovom boku. Je to obrovská príležitosť vidieť, ako to robí ten najlepší,” skonštatoval napokon.

Súvisiace články

Diskusia