logo F1online.sk

Oficiálne: Šéfom Alpinu sa stal Otmar Szafnauer

Otmar Szafnauer
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala17. 2. 2022

Štvrtok je dňom dôležitých správ. Po predstavení nového Ferrari a vyhadzove Michaela Masiho nasleduje nemenej zaujímavá správa. Ukázalo sa, že sa naplnili špekulácie z minulého roka, ktoré tvrdili, že Otmar Szafnauer plánuje opustiť Aston Martin. Dnes ho oficiálne víta Alpine ako svoju novú posilu.

Otmar Szafnauer bude vo francúzskej stajni pôsobiť na pozícii šéfa tímu, bude mať teda rovnaké povinnosti ako doteraz v Aston Martine. Kedy sa rumunský rodák naplno pustí do práce, zatiaľ Alpine nešpecifikoval, no v ideálnom prípade sa tak stane už pred prvými pretekmi v Bahrajne.

Szafnauer bude spolupracovať s ďalšou posilou Brunom Faminom, ktorý sa po odchode z postu zástupcu generálneho tajomníka FIA pre šport stane šéfom motorového oddelenia stajne. Famin sa pred rokmi stal známym vo svete motoršportu ako šéf technického oddelenia Peugeotu v Le Mans, pričom v roku 2009 jeho tím vyhral aj slávnu 24-hodinovku na Circuit de la Sarthe.

V rámci reštrukturalizačných zmien vedených výkonným riaditeľom Laurentom Rossim dochádza ešte k jednej zmene: pretekový riaditeľ Davide Brivio sa postaví do čela oddelenia Racing Expansion Projects, ktoré bude dozerať na jazdeckú akadémiu a ostatné série, v ktorých bude mať Alpine zastúpenie.

“Po príchode Otmara a Bruna sa pred rokom 2022 posúvame na nový level,” hovorí Laurent Rossi. “Otmar nám prinesie jeho výnimočné skúsenosti v motoršporte a neústupčivú túžbu vyhrávať, zatiaľ čo Brunove výsledky v technológiách, ktoré sú v šampionátoch rozdielové a následne sú prenášané do cestovných áut, sú kľúčové pre náš projekt ako športový tím i ako značku.”

Bývalý šéf Force Indie, Racing Pointu a Aston Martinu si v efjednotke vybudoval dobrú reputáciu ako hlava stajne, ktorá tradične boxovala vo vyššej váhovej kategórii. Ak niečo zo svojich poznatkov prinesie do Alpinu, bude to preň veľkou pomocou.

“Som nadšený z príchodu do Alpinu a som pripravený pracovať so všetkými, aby sme splnili našu výzvu,” pokračuje Otmar Szafnauer, s ktorým prichádza aj nový titulný partner BWT. “Naším cieľom je dostať tento tím do boja o šampionát v priebehu najbližších 100 pretekov.”

“Moja pozornosť sa teraz koncentruje na prípravu na štart novej sezóny v Bahrajne. Ako jeden z troch výrobcov vo Formule 1 je Alpine naplno vyzbrojený na dosiahnutie svojich ambícií. Neviem sa dočkať, kedy sa vyberieme na túto cestu!” teší sa 57-ročná posila Enstone.