logo F1online.skF1online.sk

Norris predlžuje zmluvu s McLarenom!

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Milan Kubala
Milan Kubala9. 2. 2022

Lando Norris projektu a vízii McLarenu verí. V stredu predpoludním to Woking potvrdil vyhlásením o podpise novej zmluvy s talentovaným Britom, a nie len takej obyčajnej. Mladík bude ťahúňom McLarenu až do konca sezóny 2025!

Šiesty muž minuloročného šampionátu Formuly 1 vlani získal svoju prvú pole position a takmer aj prvé víťazstvo. Naň si ešte bude musieť niekoľko mesiacov počkať, no dnes už je zrejmé, že keď k tomu dôjde, radovať sa bude v papájovej kombinéze.

“Som extrémne šťastný,” neskrýval nadšenie z predĺženia zmluvy Lando Norris, ktorý má zrazu najdlhší platný kontrakt spomedzi všetkých pilotov Formuly 1. “Zostať vo Formule 1 ďalšie štyri roky je úžasné, veľká časť mojej kariéry a života je odfajknutá.”

“Som mega šťastný, mega šťastný, že do toho môžem ísť s McLarenom, s ľuďmi, s ktorými som vyrastal, s ktorými som prišiel do Formuly 1. Viac než čokoľvek iné chcem v tomto pokračovať, pokračovať v snahách plniť si naše sny, a síce vrátiť sa k víťazeniu a samozrejme, napokon sa pokúsiť vyhrať aj majstrovský titul,” povedal pri tejto veľkej príležitosti ešte len 22-ročný mladík.

Šéf tímu Andreas Seidl vníma podpis novej zmluvy ako potvrdenie “viery v talent” Landa Norrisa, a zároveň ako dôkaz, že to isté platí aj v opačnom smere; Norris verí programu a pokrokom, ktoré dosahuje stajňa z Wokingu.

McLaren nevydal jasné stanovisko, či ide o pevný štvorročný kontrakt, alebo o kratšiu zmluvu s opciami, no Andreas Seidl naznačil, že ani jedna zo strán nemá žiadne “zadné dvierka”. Lando Norris sa však nechal počuť, že v kontrakte sú “tu či tam” nejaké veci, čo by mohlo znamenať, že v prípade nedostatočných výkonov monopostu by sa mohol pobrať ku konkurencii. V tomto smere by však nešlo o nič výnimočné.

Keďže Daniel Ricciardo má platnú zmluvu na najbližšie dve sezóny, v McLarene majú stabilitu zabezpečenú. Prezraďme, že to neplatí len po jazdeckej stránke, stabilita zavládla aj vo vedení. Nové zmluvy totižto podpísali aj výkonný riaditeľ Zak Brown, šéf tímu Andreas Seidl a jeho manažment, a rovnako technický riaditeľ James Key. Norrisovi sa tak taká dlhá zmluva podpisovala oveľa ľahšie, keď vedel, s kým bude pracovať — a v takomto zložení mu to maximálne vyhovuje.

“Zak a ja sme sa nedávno bavili s Landom, mali sme dobré rozhovory, zhovárali sme sa o záväzkoch a o tejto ceste, na ktorej sme už niekoľko rokov spoločne,” pridáva pár slov aj šéf tímu Andreas Seidl. “Preto sme veľmi šťastní, že sme s Landom mohli spísať nový štvorročný kontrakt, tešíme sa s fanúšikmi, tešíme sa s našimi partnermi, s každým jedným členom nášho tímu, pretože teraz vieme, že Lando s nami zostane minimálne ďalšie štyri roky do konca sezóny 2025.”

“Z našej strany je to veľký záväzok, máme pevnú dôveru v Landov talent a rozhodne veríme, že on by mohol byť kľúčovým prvkom pri dosahovaní našich cieľov. Na druhej strane je to aj skvelým znamením pre všetkých v tíme. Poukazuje to na to, že verí tejto ceste, na ktorú sme sa vydali a verí, že mu v tomto športe môžeme pomôcť dosiahnuť jeho osobné ciele a sny,” doplnil 46-ročný Nemec.

Súvisiace články

Diskusia