logo F1online.skF1online.sk

Verstappen po prvýkrát s číslom 1: Dúfam, že 33 sa už nevráti

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2022

Nebol to iba Lewis Hamilton, o ktorom sme toho nevedeli príliš veľa. Na verejnosti sa poriadne neukázal ani Max Verstappen. Po jeho natáčaní pre Red Bull na ľadovej dráhe v rakúskom Zell am See, na ktorom mal na aute prvýkrát číslo 1, povedal médiám niekoľko slov.

Prvýkrát od roku 2014 uvidíme na niektorom z monopostov číslo 1. Holandský pretekár avizoval už v priebehu minulej sezóny, že ak sa mu podarí vybojovať titul, určite siahne po jednotke. Teraz dúfa, že ju bude mať aj v budúcom roku, čo by znamenalo jediné…

„Ani som si neuvedomil, že ju mám na aute,“ prehlásil Verstappen na margo novej „ozdoby“ svojho Red Bullu.

„Koľkokrát dostanete príležitosť urobiť takúto zmenu? Číslo 1 je najlepšie, takže pre mňa bolo celkom jednoznačné, že si vezmem práve jednotku. Samozrejme, verím, že 33 sa v budúcom roku nevráti,“ dodal Verstappen, ktorý tým poukazuje na fakt, že jednotka mu zostane aj v roku 2023 iba v prípade, že titul obháji.

Holandský pretekár sa istý čas na verejnosti príliš neukázal. S výnimkou virtuálnej 24-hodinovky v Le Mans nebol v žiadnom intenzívnom kontakte s novinármi a doprial s zaslúžený oddych. Už tu však máme február, čo značí, že piloti sa po dovolenkách vracajú späť do práce.

„Načas som si od pretekania oddýchol,“ povedal Verstappen. „Trávil som čas s rodinou, priateľmi a bol skrátka doma. Teraz je čas sa začať znovu pripravovať na novú sezónu, ale okolo nového auta som sa zatiaľ príliš nepohyboval.“

„Doteraz som bol prakticky iba doma a trénoval dvakrát denne, či už vo vnútri alebo vonku. Pomedzi to som bol buď s rodinou alebo na vlastnom simulátore,“ dodal Max.

Súvisiace články

Diskusia