logo F1online.skF1online.sk

Ferrari prvýkrát naštartovalo nový monopost: Je to pre nás špeciálny okamih

Ferrari, ilustračné
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2022

Zvuk blížiacej sa sezóny. Tímy štartujúce nové monoposty, dátumy predstavenia nových áut a nakoniec samotné „predstavovačky“. To všetko je signál, že nový ročník Formuly 1 sa nezadržateľne blíži. Tešia sa nielen fanúšikovia, ale aj samotné tímy a Scuderia Ferrari nie je výnimkou.

Partička z Maranella vo štvrtok prvýkrát slávnostne naštartovala nový monopost označený ako F1-75, ktorý bude verejnosti predstavený 17. februára. F1-75 bude poctou 75. výročia výroby prvého produkčného automobilu Ferrari, ktorý zišiel z linky v roku 1947. Jednalo sa o typ 125 S a vyrobené boli len dva kusy.

Ferrari nedávno absolvovalo súkromné testy so starším monopostom SF71H z roku 2018. Ďalším bodom programu bolo naštartovanie nového auta, nasledovať bude jeho predstavenie a potom čakajú Scuderiu už „len“ predsezónne testy a prvé podujatie sezóny.

„Dnes priamo v srdci Gestione Sportiva krátko po piatej hodine popoludní, bol monopost F1-75, s ktorým bude Scuderia Ferrari pretekať v sezóne 2022, naštartovaný po prvýkrát,“ stojí v krátkom tlačovom stanovisku Ferrari.

Tejto slávy sa vraj osobne zúčastnila iba malá skupinka ľudí, keďže vo Ferrari stále platia určité opatrenia v súvislosti so zamedzením šírenia koronavírusu. Zvyšok tímu mohol premiérové naštartovanie monopostu sledovať naživo na monitoroch svojich obrazoviek. „Na asi 30 sekúnd sa v útrobách monopostu rozozvučal zvuk pohonnej jednotky 066/7,“ píše Ferrari.

Osobne na to svojim bystrým okom dozeral aj šéf tímu Mattia Binotto: „Toto je pre nás veľmi špeciálny moment, podobne ako v minulých rokoch pri rovnakej príležitosti. F1-75 je úplne nové auto a tento okamih je vyvrcholením cesty, ktorú sme všetci pred niekoľkými rokmi začali. Pracovali sme na ňom ako jednotný a odhodlaný tím,“ uviedol švajčiarsky rodák.

Súvisiace články

Diskusia