logo F1online.skF1online.sk

Max Verstappen predviedol Red Bull na ľade v rakúskych Alpách

Max Verstappen a Franz Zorn na ľade
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2022

Majster sveta Max Verstappen a jeho zamestnávateľ nezaháľajú ani cez zimu. Výrobca energetických nápojov prišiel s ďalším parádnym promo videom, v ktorom sa novopečený šampión objavil s monopostom RB8 na ľade v rakúskych Alpách.

V asi dvojminútovom videu sa majster sveta z roku 2021 objavil po boku bývalého európskeho šampióna v ľadovej plochej dráhe Frankyho Zorna. Red Bull to vo svojom stanovisku s hrdosťou označil ako Maxove „prvé nasadenie na trati v roku 2022“.

Natáčalo sa na zamrznutom letisku v rakúskom mestečku Zell am See v rakúskych Alpách. Pre holandského pretekára to boli zároveň prvé kolá od Veľkej ceny Abú Zabí, kedy bol korunovaný za majstra sveta. Verstappen sa predviedol s novým dizajnom prilby, na ktorej dominujú majstrovské zlaté prvky a tiež s číslom 1 na kapote.

„Toto bolo prvýkrát, čo som jazdil s monopostom Formuly 1 na ľade a naozaj som sa na to tešil. Bolo to veľmi zaujímavé a dosť to kĺzalo, takže musíte byť opatrný. Všetko bolo veľmi studené, vrátane bŕzd a tieto autá prirodzene nie sú navrhnuté na jazdu po ľade, čo všetko ešte sťažilo. Bola to však zábava,“ povedal po tomto zážitku Verstappen.

Max vraví, že „nikdy predtým nepilotoval monopost Formuly 1 na ľade“, čo je vlastne pravda, pretože v roku 2016 sa s rovnakým monopostom predviedol na legendárnej zjazdovke Streif v Kitzbüheli. Technicky vzaté vtedy jazdil na snehu, nie na ľade.

Súvisiace články

Diskusia