logo F1online.sk

Vettel: Gumy nám možno budú chýbať, ale tie kilometre sme potrebovali

Sebastian Vettel
© Twitter/Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Piatok na Hungaroringu a výkon Ferrari SF1000 vyčaril aspoň malý úsmev na tvári Sebastiana Vettela. Pocity z auta mal o čosi lepšie ako v doterajšom priebehu sezóny a aj príprava na zvyšok víkendu, ktorý sa bude podľa predpovede vyznačovať premenlivým počasím, je o čosi lepšia.

Sebastian Vettel získal v prvom tréningu šiestu priečku, keď na stredne tvrdej zmesi zaostal za víťazom Lewisom Hamiltonom o 1,235 sekundy. Na časy sa však v piatok nehľadelo, skôr na balans a celkový potenciál auta.

Po tejto stránke bol Vettel spokojnejší. “Dnešné ráno bolo OK, táto trať by nám mala sedieť o čosi viac. Dúfame, že to takto zostane aj zajtra,” nechal sa po tréningoch počuť štvornásobný šampión. “Samozrejme, že pred kvalifikáciou nič nevieme naisto.”

V druhom tréningu sa Sebastian Vettel stal najrýchlejším a zároveň druhým najaktívnejším pilotom, keďže zajazdil až dvanásť kôl. Viac ich svieti už len pri mene Kimiho Räikkönena, ktorý však v prvom tréningu vôbec nejazdil. Nahradil ho Robert Kubica.

“My sme na mokrej trati odjazdili o čosi viac kôl ako ostatní, aby sme si trochu posvietili na naše slabiny z minulého týždňa, a tiež, aby sme tomu viac porozumeli. Máme veľa domácich úloh, ale celkovo to bol lepší deň,” vyhodnotil Vettel. “Zdá sa, že tu máme za suchých podmienok lepší výkon ako v Rakúsku. Nie je žiadnym tajomstvom, že máme pred sebou veľa práce a stále máme čo dobiehať. Myslím si však, že by sme mali byť konkurencieschopnejší.”

Ostatní si v druhom tréningu šetrili pneumatiky do dažďa, ktorých nie je počas sychravých víkendov nikdy dosť. “Vždy je to o tom, že keď niečo získate, o niečo prídete. Nasadili sme pneumatiky, ktoré možno budeme zajtra potrebovať, ale momentálne nám treba odjazdiť dostatok kôl, potrebujeme získať sebavedomie. Keď zajazdíte nejakých šesť, osem alebo deväť kôl, nie je to veľa, ale stoja za to. Nevieme, aké bude zajtra počasie, ale sme pripravení.”