logo F1online.sk

Ferrari o nových pravidlách: Bolo pre mňa náročné im porozumieť

Charles Leclerc, Piero Ferrari, Carlos Sainz a Mattia Binotto
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 2. 2022

Predstavenie áut novej generácie sa nezadržateľne blíži a s ním rastú aj očakávania. Čo si máme sľubovať od nových monopostov? A čo nám predvedú na trati? Piero Ferrari priznáva, že porozumieť zložitým novým pravidlám bolo preňho dosť náročné.

Spolumajiteľ legendárnej značky sleduje jej počínanie veľmi pozorne. V priebehu nasledujúcich týždňov nové monoposty spoznáme a koncom februára nás čakajú testy, ktoré poskytnú prvé náznaky toho, ako bude sezóna 2022 a nové monoposty vyzerať.

„Keď sa ma moji priatelia opýtajú na nové pravidlá, tak im poviem, že je to ako MasterChef,“ povedal syn legendárneho Enza pre Gazzetta dello Sport. „Dali nám ingrediencie a existujú ľudia, ktorí z nich dokážu pripraviť jedlo pre ozajstných gurmánov. Iní však pripravia jedlo, ktoré nebude chutiť až tak dobre.“

„Trvám však na tom, že pravidlá neboli modifikované, ale prepísané,“ dodal Ferrari.

Taliansky miliardár rozumie mechanike a technike celkom dobre. Sám vyštudoval strojné inžinierstvo a táto oblasť sa stala aj jeho chlebom. Priznáva však, že novým pravidlám nie celkom porozumel. „Pravidlá som čítal a musím sa priznať, že bolo pre mňa náročné im porozumieť,“ hovorí Ferrari.

Ten bude v novej sezóne pozorne sledovať účinkovanie Scuderie. Ako Enzov syn a spolumajiteľ Ferrari už mal možnosť nový monopost vidieť, avšak veľa toho prezradiť nechcel. „Videl som model nového auta vo veternom tuneli. Čo ma zaujalo? Nuž, počkajme si na 17. februára a uvidíme,“ povedal.

Práve 17. februára totiž nový monopost Scuderie označený ako F1-75 uzrie svetlo sveta.