logo F1online.sk

Ogier: Nebojme sa povedať, že Lewis bol okradnutý

Sébastien Ogier
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 1. 2022

Lewisovi Hamiltonovi už minuloročný majstrovský titul nik ani nič nevráti, no to neznamená, že by sme na celý príbeh mali postupne zabudnúť. Podľa osemnásobného šampióna WRC Sébastiena Ogiera by sme mali stále hovoriť o tom, že Lewis Hamilton bol v Abú Zabí okradnutý.

Okolnosti prehry už všetci dobre poznáme. Teraz je na ťahu FIA, ktorá by si mala zamiesť pred vlastným prahom, no kým sa tak stane, pretečie ešte veľa vody a aj záujem verejnosti ešte väčšmi ochladne. Tá sa už totiž zmierila s realitou.

Sébastien Ogier, ktorý len prednedávnom absolvoval Rely Monte Carla a obsadil na nej druhú priečku, sa po tomto výkone vrátil k poslednému podujatiu sezóny F1 a zdôraznil, že pre to, čo sa udialo v Abú Zabí, by sme nemali hľadať žiadne eufemizmy.

“Lewis v tých pretekoch jasne dominoval, do konca už nezostávalo takmer nič a on bol na čele,” vybavuje si záver formulového roka 2021 Sébastien Ogier, ktorý svoje názory prezentoval koncom minulého týždňa v Rádiu Monte Carlo. “Nanešťastie preňho sa pár kôl pred koncom objavilo to slávne bezpečnostné vozidlo.”

“Či už by vyhral jeden alebo druhý, bolo by to krásne víťazstvo, ale to, ako ten víkend prebehol, bola krádež a pre Hamiltona veľmi horká pilulka. Cítil, že bol okradnutý. Nebojme sa to povedať: Pravdou je, že okradnutý bol. Voči Maxovi Verstappenovi mám veľký rešpekt a odjazdil skvelú sezónu, ale ten posledný víkend…” povzdychol si francúzsky veterán rely.

Keď takéto slová vysloví Ogier, ktorého už dlhé roky podporuje práve Red Bull, tak si môžete byť istí, že len netára do vetra. Možno sa krátko po tomto prehlásení dočkal aj zaujímavého telefonátu od Christiana Hornera, Helmuta Marka či iného vyššieho predstaviteľa nápojového gigantu.

No keď už bola táto téma otvorená, Ogier sa musel zamyslieť aj nad tým, či podľa neho Lewis Hamilton pomýšľa na odchod z Formuly 1. “Vráti sa, nemyslím si, že by Lewis skončil,” uvažuje. “Je v ultra súťaživom prostredí a momentálne aj v najlepšom tíme, hoci muselo byť preňho ťažké to stráviť,” doplnila čerstvá posila tímu Richard Mille v kategórii LMP2 série WEC.