logo F1online.sk

Hamilton o tom, prečo nejazdil: Nemali sme čo robiť

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Lewis Hamilton sa v druhom tréningu s výnimkou jedného inštalačného kola na trati vôbec neukázal. Brit tvrdí, že jeho tímu už toho nezostalo veľa na práci, a tak z auta mohol predčasne vystúpiť a venovať sa iným veciam. Čas si krátil aj prispievaním na sociálnych sieťach.

Mercedes tento rok disponuje fenomenálne rýchlym autom, čo sa potvrdilo v prvom tréningu. Hamilton v ňom na tvrdej zmesi zajazdil úctyhodné kolo na úrovni 1:16,003, čo postačilo na prvú priečku.

“Mali sme skvelý prvý tréning, spravili sme všetko, čo sme potrebovali,” prezradil Lewis Hamilton pre Sky Sports F1. “Je škoda, že dnes pršalo. Príde mi trochu zvláštne, že sme uprostred leta a posledné dva víkendy nás vždy zastihlo takéto počasie.” Obhajca titulu ešte vysvetlil, prečo toho na vode neodjazdil viac: “Nemali sme už veľmi čo v tom tréningu robiť.”

Výsledky úvodnej 90-minútovky berie Hamilton s rezervou: “Netreba v tom hľadať veľa. Každý sa venuje svojmu vlastnému programu, pokiaľ ide o prítlak, množstvo paliva, nastavenia motora a ďalšie veci. My sme však zvládli všetko, čo sme potrebovali. Mal som dobrý pocit. Myslím si, že s blížiacim sa tretím tréningom a kvalifikáciou to začne byť tesnejšie. My sme mali nejakú prácu, tak sme ju spravili. Potom začalo pršať.”

Ako vyzerá predpoveď počasia na víkend a akú by si želal Hamilton? Prekvapivo by ho potešil skôr suchý zvyšok veľkej ceny. “Neviem, zdá sa mi, že by to malo byť celé dni takéto podobné. Možno bude zajtra aj celý deň pršať. Ja dúfam, že v nedeľu bude sucho. Chcel by som suché preteky a suchú kvalifikáciu. Toto je taká skvelá trať na suchu a veľmi ťažká na vode.”

Súvisiace články