logo F1online.sk

Webber o internom boji v Mercedese: Russell je pripravený

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 1. 2022

Urobil Mercedes dobre, keď do tímu priviedol Georgea Russella? S Valtterim Bottasom ako nepomenovanou (a často i pomenovanou) dvojkou panovala v Brackley harmónia. George Russell však prichádza do nového tímu hladný a stopercentne pripravený. Upozorňuje na to i bývalý pretekár Mark Webber.

Už to nie je žiadny nováčik. Rodák z britského King’s Lynn má za sebou tri sezóny vo Formule 1 aj jedno predstavenie vo farbách Mercedesu, keď v Bahrajne zaskakoval za koronavírusom nakazeného Lewisa Hamiltona. Podľa bývalého pilota Red Bullu Marka Webbera sa George na nové prostredie adaptuje rýchlo a bude pre sedemnásobného šampióna poriadnou hrozbou.

„Postaviť sa Lewisovi bude extrémne náročná výzva, ale George má na konte viac ako 50 veľkých cien, takže je na to pripravený,“ prehlásil Webber pre Formel Austria, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com.

„Lewis bol hneď od začiatku svojej kariéry na čele, čo ukazuje jeho kaliber. Niečo také dokážu len veľmi výnimoční pretekári, 99 percent z nich potrebuje pár pretekov, aby si zvykli na myšlienku, že bojujú v čele štartového poľa,“ hovorí Webber. Podľa neho bude práve mentálna stránka tou najväčšou výzvou pre britského mladíka.

„George je pripravený, ale je niečo iné sa dobre kvalifikovať v podpriemernom aute a niečo iné je podávať dobré výkony pod trochu väčším tlakom. Bude sa od neho očakávať, že sa kvalifikuje zakaždým do prvého radu a každé preteky zakončí niekde na špici. To je omnoho intenzívnejšia výzva,“ dodáva Webber.

Podľa Austrálčana je čierny kôň sezóny 2022 jasný – jeho dobrý priateľ Fernando Alonso. Mark nikdy neskrýval, ako španielskeho matadora uznáva a aj pred novým ročníkom nám radí, aby sme „El Nana“ pozorne sledovali.

„Fernando jazdí skvelo, ten chalan je stále tak trochu kúzelník. Fernando je ten posledný, ktorého ako jeho súper chcete mať niekde na čele alebo počas dvoch hodín v spätných zrkadlách. Je extrémne dobrý a dokáže na vás vyvinúť tlak naozaj nekonvenčnými spôsobmi,“ hovorí Webber.

„Stále je veľmi, veľmi dobrý. Uvidíme, ako to bude vyzerať v tomto roku s novými autami. Bude to zaujímavé a ak Alpine postaví raketu, môže byť nebezpečný,“ uzavrel Webber.

Súvisiace články