logo F1online.sk

Wolff: Naozaj dúfam, že Lewis neskončí

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 1. 2022

Od kontroverzného finále sezóny 2021 už ubehol viac ako mesiac a Lewis Hamilton odvtedy neprehovoril. Zrušil sledovanie všetkých profilov na svojom Instagrame a na verejnosti sa takmer neukázal. To viedlo k početným špekuláciám o jeho ďalšom osude, ba dokonca konci kariéry. Zastaviť šírenie týchto dohadov nepomáha ani sám šéf Mercedesu Toto Wolff.

Ten má ako jeden z mála ľudí na svete o Lewisovi veľmi presné informácie a o tie posledné sa podelil s rakúskym denníkom Kronen Zeitung. Jeho slová neboli naplnené veľkou istotou, no dodal, že najneskôr budúci mesiac sa s Hamiltonom stretne, aby si všetko vyjasnili.

„Naozaj dúfam, že Lewis neskončí a opäť ho uvidíme. Je najdôležitejšou súčasťou tohto športu a bolo by veľkým hriechom Formuly 1, keby jej najlepší jazdec skončil kvôli nejakému hanebnému rozhodnutiu,“ prehlásil Wolff.

„Stretnem sa s ním najneskôr niekedy vo februári a určite nie preto, aby sme si dali tequilu. Toho som mal dosť už v Abú Zabí,“ dodal Wolff.

Podľa medializovaných informácií sa Hamilton teraz nachádza v americkom Colorade, kde si užíva voľno a dištancuje sa od verejného života. Komunitu Formuly 1 necháva na pochybách a otvára priestor špekuláciám. Tie svojimi vyjadreniami nepomáha zastaviť ani sám Wolff, hoci podľa nejedného pozorovateľa je toto len hra Mercedesu, ako z tejto situácie vytĺcť čo najviac „kapitálu“.

„Nikdy na to Abú Zabí nezabudneme, pretože to, čo sa Lewisovi stalo, bola skrátka chyba. V ten deň bol neporaziteľný, až kým sa niektorí zástupcovia nerozhodli vypáliť poistky a trikrát porušiť pravidlá. Je ťažké to pochopiť, navždy to zostane s nami, aj keď je Max Verstappen zaslúženým šampiónom. V ten deň však bol jeden lepší než ten druhý – a ten lepší nevyhral,“ hovorí Wolff.

„Lewis však bez ohľadu na to, čo sa mu postavilo do cesty vedel, že musí hovoriť svojimi výkonmi na trati. Je to preňho neskutočne ťažké, ale chce to čas,“ dodal šéf Mercedesu.