logo F1online.sk

Russell sa cítil byť pripravený na Mercedes

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala17. 7. 2020

Vo štvrtok Williams oznámil, že George Russell zotrvá v tíme z Grove ešte aspoň jednu ďalšiu sezónu. Pre talentovaného mladíka je to škoda, pretože jeho schopnosti by v Mercedese oveľa viac vynikli ako na chvoste štartového poľa. Russell navyše cítil, že už dozrel čas spraviť ďalší krok v jeho kariére.

George Russell mohol v Mercedese nahradiť Valtteriho Bottasa a v prvom roku sa popri Lewisovi Hamiltonovi niečomu priučiť. Z padoku sa však začali ozývať ohlasy, že Bottas už podpísal nový kontrakt. To fínsky pretekár síce poprel, ale dodal, že všetko je na najlepšej ceste. Zdá sa teda, že o rok zostane v Mercedese všetko po starom. Jedno je isté; Russell sa v sedačke strieborných šípov zatiaľ neohreje.

“Ja som absolútne pripravený,” vyhlásil Russell na margo jeho možného predčasného prestupu do Mercedesu. Brit má totižto s Williamsom oficiálne podpísanú zmluvu až do roka 2021. “Mám za sebou jeden celý rok aj niečo a k tomu by pribudol zvyšok tejto sezóny.”

“Ale zo strany Mercedesu to nebolo nič osobné, nemohli nič viac urobiť. A napokon ja mám stále zmluvu s Williamsom,” uznáva rodák z King’s Lynn. “Claire Williamsová dala veľmi jasne najavo, aké má z toho všetkého pocity. Nebola pripravená ma nechať ísť, takže budem musieť rešpektovať toto rozhodnutie, vyrovnať sa s ním a ísť ďalej.”

Russell tvrdí, že špekulácie o jeho budúcnosti a ani možné sklamanie z toho, že sa bude vo Williamse trápiť ešte ďalšie takmer dve sezóny, hoci by už mohol sedieť v prvotriednom Mercedese, naňho nijako nedoliehajú.

“Vždy, keď naskočím do auta, tak mi ide o to, aby som odviedol čo najlepšiu prácu. Nerozmýšľam nad žiadnymi ďalšími faktormi. Možno to príde a možno nie. Mám pod kontrolou len jedno, a teda na trati odviesť maximum práce. To sa od môjho prvého dňa tu nezmenilo. Robím maximum, aby som dokázal, čoho som schopný,” dodal Russell.

Súvisiace články