logo F1online.sk

Súboje koleso na koleso sú Bottasovou slabinou, myslí si Rosberg

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 1. 2022

Valtteri Bottas mal päť sezón, aby v Mercedese ukázal, čo v ňom je. Lewisovi Hamiltonovi sa však vyrovnať nedokázal, párkrát sa mu možno podarilo ho zdolať, ale z dlhodobého hľadiska nemal nárok. Nenadviazal tak na svojho predchodcu Nica Rosberga, ktorý naopak pripravil Lewisovi množstvo krušných chvíľ, v roku 2016 ho dokázal zdolať a vybojoval svoj životný úspech.

Rosberg si teraz užíva život „dôchodcu“, pridáva videá na YouTube, venuje sa ochrane životného prostredia a v sérii Extreme E vedie svoj vlastný tím, ktorý mimochodom v premiérovej sezóne vybojoval titul. Častokrát ho tiež vidíme pred kamerami televízie Sky Sports, kde počas niektorých víkendov pôsobí ako expert. Za ten čas získal povesť veľmi otvoreného a priameho znalca, ktorý hovorí veci bez obalu.

Na Rosberga sa teraz pokúsi nadviazať George Russell, ktorý verí, že Lewisovi pripraví viac horúcich chvíľ než Bottas. Toho teraz čaká nová kapitola v jeho kariére. „Pre Alfu Romeo bude určite skvelou posilou,“ povedal Rosberg na margo svojho nástupcu v tíme Mercedes.

„Pretekanie samotné je trochu jeho slabou stránkou, jeho pretekové tempo bolo v porovnaní s Lewisom jednou z jeho najväčších slabín. Taktiež súboje koleso na koleso a predbiehanie boli v porovnaní s Lewisom slabšie,“ povedal Rosberg.

Treba povedať, že keď mal Bottas svoj deň, dokázal Lewisa potrápiť a aj zdolať. Potreboval však, aby sa všetko zišlo a mal potrebný priestor. Dobrým príkladom je vlaňajšia Veľká cena Turecka, kedy vybojoval svoje nateraz posledné víťazstvo. Bol to deň, kedy auto fungovalo dobre, mal najlepšiu pozíciu na trati a mohol ich manažovať. Takéto okolnosti sa však nestretnú každý deň.

„Keď má svoj deň, je superrýchly, ale v porovnaní s Lewisom a Maxom mu chýba konzistencia. Títo dvaja sú však na inej úrovni,“ hovorí Rosbergov kolega Jenson Button.

„Potrebuje vo svojej kariére zmenu, potrebuje jazdiť za nový tím. Do nového tímu toho so sebou veľa prinesie a bude to preňho dobrý nový začiatok,“ dodal Button.

Súvisiace články