logo F1online.sk

Vettel by mohol zamieriť do Mercedesu, myslí si Ralf Schumacher

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2022

O ďalšom pokračovaní kariéry Lewisa Hamiltona môžeme len polemizovať. Sedemnásobný majster sveta od kontroverzného finále sezóny 2021 mlčí a otvára priestor špekuláciám. Síce nevieme ani to, či Lewis bude alebo nebude pokračovať, ale niektorí už špekulujú o jeho nástupcovi. Bývalý pilot Ralf Schumacher sa taktiež vytasil so svojim favoritom.

Podľa bývalého pilota Jordanu, Williamsu a Toyoty by mohol byť možným nástupcom Hamiltona jeho niekdajší rival Sebastian Vettel. O jeho spojení s Mercedesom sa v minulosti už párkrát hovorilo. Spojenie nemeckého tímu a nemeckého jazdca dáva vždy logiku, avšak Schumacher v tom vidí ešte aj niečo viac.

„Má skúsenosti, stále má aj rýchlosť a navrch toho všetkého tiež pozná monopost Mercedesu, minimálne jeho motor. Myslím si však, že koncept Aston Martinu je veľmi podobný ako ten Mercedesu,“ hovorí bývalý pilot a dnes expert pre Sky Sports.

Ten tiež poukazuje na to, že Sebastianova pozícia v jeho súčasnom tíme by sa v tomto roku mohla zhoršiť. Z tímu totiž odišiel Otmar Szafnauer, ktorý bol Vettelovi dosť blízky a nie je isté, čo štvornásobnému šampiónovi prinesie táto nová situácia. Rumunský rodák bol preňho nepochybne veľkou oporou, bude mať Sebastian aj bez neho pocit, že je v tíme žiadaný? Je jasné, že Aston Martin je budovaný na to, aby priniesol úspech pre Lancea Strolla, nie jeho tímovému kolegovi.

„Výmena by mohla prísť najmä po posledných zmenách v Aston Martine, ktoré pre Sebastiana určite nie sú optimálne. Myslím si, že spolu s Otmarom boli dobrý tím,“ hovorí Schumacher. „Ak by mal príležitosť ísť do Mercedesu, na sto percent by ju vzal. Mal by väčšiu šancu opäť bojovať o titul a presne to aj chce.“

Všetky tieto slová sú však úplne zbytočné, ak sa Lewis rozhodne pokračovať. Uvedomuje si to aj sám Schumacher. „Po prvé, Lewis zatiaľ nikam neodchádza a po druhé, Toto Wolff má v rukáve ďalšie talenty. Na Sebastiana by som teda s istotou nestavil.“

Čo sa však deje s Hamiltonom? Po posledných pretekoch sa úplne vyparil a nijakým spôsobom nekomunikuje. Je toto správanie hodné sedemnásobného šampióna? „Ja osobne to považujem za trochu zvláštne. Po pretekoch to Lewis zvládol fantasticky a potom sa vyparil. Podľa mňa je to škoda.“

„Musí to akceptovať a posunúť sa ďalej, aj keď rozumiem tomu, že cíti zradu. Musí si tým však prejsť a dostať sa z toho,“ dodal Schumacher.