logo F1online.sk

Marcin Budkowski opúšťa Alpine

Marcin Budkowski
© Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 1. 2022

Na jeseň minulého roka sa objavili informácie o konci Otmara Szafnauera na poste šéfa tímu Aston Martin a jeho prestupe k Alpinu. V Silverstone ho mal nahradiť Marcin Budkowski, ktorý pre zmenu opustí Alpine a pripojí sa k Aston Martinu. Szafnauer to v tom čase rezolútne odmietol, no po pár týždňoch to vyzerá tak, že sa presne toto nakoniec stane.

Francúzsky celok dnes oznámil, že Budkowski tím opúšťa. Ten tvoril s Laurentom Rossim a Davidem Briviom vedúcu štruktúru Alpinu, ktorý bol bez „čistokrvného“ šéfa. V zime sa však očakávajú ďalšie zmeny vo vedení stajne z Enstone a nastúpiť by mal práve Szafnauer, ktorý by mohol zasadnúť do kresla bossa stajne.

“Rád by som poďakoval Marcinovi Budkowskému za jeho oddanosť a prínos tomuto tímu v posledných štyroch rokoch. Tím sa teraz sústredí na prípravu auta na prvé preteky v Bahrajne a zlepšení svojej výkonnosti,” povedal výkonný riaditeľ tímu Laurent Rossi.

“Byť súčasťou Renaultu a neskôr Alpinu som si naozaj užil. Pracoval som tu s nesmierne talentovanými a oddanými ľuďmi. Účinkovanie stajne budem naďalej pozorne sledovať,” sľúbil na rozlúčku sám Budkowski.

Tím tiež oznámil, že nového šéfa oznámi čoskoro.