logo F1online.sk

V novej sezóne chcem bojovať o titul, odkazuje Pérez

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala10. 1. 2022

Sergiovi Pérezovi jeho prvý rok v Red Bulle nevyšiel úplne na jednotku, veď aj on sám by bol istotne najradšej, keby Maxovi Verstappenovi dokázal konkurovať o čosi častejšie ako len raz za uhorský rok. V sezóne 2022 to však chce zmeniť a vystúpiť z pozície jasnej tímovej dvojky. Pérez hovorí o útoku na titul.

Mnohí si pri takýchto vyjadreniach spomenú na Valtteriho Bottasa a jeho vyhlásenia po prvej nevydarenej sezóne v Mercedese. Fín vtedy slávnostne oznamoval príchod Bottasa 2.0, no ukázalo sa, že táto aktualizácia bola len softvérová, hardvér naďalej nemohol konkurovať Lewisovi Hamiltonovi. Nevyriešili to ani verzie 3.0 a 4.0.

“V nasledujúcej sezóne chcem aj ja sám bojovať o titul majstra sveta,” vyhlásil v podcaste The Edge nabudený Sergio Pérez. Ste skeptickí? Po skúsenostiach z minulých rokov určite oprávnene, no Mexičan verí, že teraz sú okolnosti na jeho strane. “Začíname s novými pravidlami, novými autami, všetci štartujeme od nuly. Pre mňa je teda najdôležitejšie dostať sa až na vrchol.”

Práve zmena pravidiel bude pre Pérezove nádeje kľúčová. Ak by Red Bull pokračoval s mierne upraveným monopostom z minulého roka, ktorý tak veľmi pasoval Verstappenovmu jazdeckému štýlu, Holanďanov kolega by nemal žiadnu šancu, nech už by ním bol ktokoľvek.

“Som tu, pretože plne verím tomu, že sa môžem stať majstrom sveta a pretože ma baví pracovať s mojím tímom. Som veľmi vďačný Red Bullu za predĺženie mojej zmluvy,” pokračoval rodák z Guadalajary. “Naozaj ma baví pracovať s tímom, s touto partiou ľudí, inžinierov, podľa kultúry Red Bullu a značky samotnej. Red Bull je obrovská značka.”

Sergio Pérez po prestupe do Red Bullu nevymenil len kombinézu a ambície, zmeny pocítil aj v iných oblastiach. “V porovnaní s tým, na čo som bol zvyknutý v iných tímoch, tu mám veľa práce, ale cítim sa skvele, že môžem byť toho súčasťou.”

“Dobre sa mi pracuje s Maxom, pretekovými inžiniermi, vlastne s celým tímom. Myslím si, že v tejto fáze kariéry je pre mňa najdôležitejšie, že si to užívam. Keby ma to už nebavilo, šiel by som domov,” uzavrel.