logo F1online.sk

Wolff o Hamiltonovej mentálnej sile nepochybuje

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 1. 2022

Lewis Hamilton stále mlčí. Od osudového finále sezóny 2021 v Abú Zabí na verejnosti neprehovoril a mlčia i jeho sociálne siete. Bol videný v továrni Mercedesu pri oslave ďalšieho konštruktérskeho titulu a rozlúčke s Valtterim Bottasom, ani odtiaľ však nevyšli žiadne Lewisove slová alebo vyjadrenia. V čase, keď sa špekuluje o jeho konci, však nemá Toto Wolff ani najmenšie pochybnosti o mentálnej odolnosti svojho zverenca.

Ten si podľa Viedenčanových slov prešiel v detstve a dospievaní oveľa väčším peklom než ho postretlo na okruhu Yas Marina. Takéto skúsenosti vás dostatočne zocelia.

„Ako dieťa sa ho na motokárovej trati veľmi dotklo, keď bieli rodičia zakázali svojim deťom sa s Lewisom stýkať. Niečo také na ňom určite zanechalo jazvy,“ povedal Wolff pre Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

„Na pretekoch sa mohol vyventilovať a všetkým ukázať, že sa mýlia. A stále to platí,“ dodal rakúsky biznismen, ktorý neraz poukázal na ťažké chvíle, ktorými si on i Lewis v živote prešli. Hamilton si v detstve musel prejsť šikanou, Wolff zas vo veľmi mladom veku prišiel o svojho otca. Vďaka tomu si obaja dobre uvedomujú, že v pretekoch o nič hrozné nejde, veď v živote už zažili oveľa horšie veci.

„Vďaka tomu sa cítime komfortne, keď je nám ťažko. Keď si po emocionálnej stránke prejdete cez Sibír, každé miesto na svete je pre vás pekné,“ vysvetlil Wolff.

„Nechcem tým povedať, že úspešní ľudia si so sebou nevyhnutne musia niesť nejaké bremeno. Ale po osobných skúsenostiach, ktoré som mal s ľuďmi, ktorých dobre poznám, to určite zohrá rolu,“ hovorí boss Mercedesu.