logo F1online.sk

So Szafnauerom vraj končia aj BWT a Andy Green

Otmar Szafnauer
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2022

Otmar Szafnauer opustil Aston Martin, čo pochopiteľne vyvoláva vlnu špekulácií. Plynulo nadväzujeme na tie, ktoré francúzsky magazín Auto Hebdo priniesol ešte v novembri minulého roka. Po Otmarovom odchode sa vyrojili špekulácie o odchodoch ďalších osobností a dokonca aj sponzorov.

Vlani na jeseň sa vo francúzskej tlači objavili správy o odchode šéfa Aston Martinu Otmara Szafnauera do tímu Alpine. Dôvodom mali byť neuspokojivé výkony tímu i osobné rozpory s vyšším vedením. Tým „vyšším vedením“ je, samozrejme, majiteľ Lawrence Stroll a novopečený šéf celej skupiny Martin Whitmarsh.

Hovorilo sa dokonca aj o tom, že si Szafnauer vymení miesto s Marcinom Budkowským a tiež sa špekulovalo o odchode Davideho Brivia z postu športového riaditeľa Alpinu. Nuž, prvá polovica týchto rečí sa naplnila, Szafnauer skutočne Aston Martin opustil. Čo bude ďalej? To zatiaľ nevieme, ale okno pre vytváranie špekulácií je otvorené dokorán.

Portál RacingNews365.com hovorí o tom, že s Aston Martinom sa pred štartom sezóny definitívne rozlúči spoločnosť BWT. Tá patrila k najdôležitejším sponzorom Force Indie a Racing Pointu, vďaka čomu mali monoposty tohto tímu dosť populárne ružové lakovanie. Po tom, čo sa tím premenoval na Aston Martin, už skupina s ružovým sfarbením nepočítala a stajňa si našla nového titulného sponzora – spoločnosť Cognizant. BWT chvíľu hľadalo inde, hovorilo sa o spojení s Haasom, tam však už mali dohodu s Dmitrijom Mazepinom, ktorý chcel monopost odieť do farieb ruskej trikolóry.

Rakúska spoločnosť na úpravu vôd napokon zostala s Aston Martinom. Na monoposte ju reprezentuje nevýrazná ružová linka a Sebastian Vettel ako ambasádor značky. Šéf spoločnosti Andreas Weißenbacher v priebehu roka 2021 niekoľkokrát vyjadril svoju nespokojnosť s aktuálnym stavom, preto sa začalo horúčkovito špekulovať o definitívnom konci spolupráce Aston Martin – BWT.

RacingNews365.com teraz avizuje, že k tomu aj dôjde, dokonca v tejto veci kontaktovali samotný Aston Martin. Hovorca tímu na to reagoval krátkym stanoviskom: „Zvyčajne o detailoch obchodných záležitostí nediskutujeme. Porfólio našich partnerov pre rok 2022 predstavíme pri príležitosti odhalenia nového monopostu budúci mesiac.“

Niektoré francúzske zdroje (napríklad AutoJournalMag) idú ešte ďalej a hovoria o tom, že BWT bude nasledovať kroky Otmara Szafnauera a spojí svoje sily s tímom Alpine. Ten so sebou vraj „nestiahne“ iba rakúsku spoločnosť, ale aj dlhoročného technického riaditeľa tímu Andyho Greena. Či sa to nakoniec naplní a či k Aston Martinu nakoniec prejde aspoň Budkowski, ukáže až čas.

Súvisiace články