logo F1online.sk

Pérez o „pomalej adaptácii“: Chýba mi čas

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2022

Sergio Pérez má za sebou náročnú prvú sezónu s tímom Red Bull. Nadviazal tak na počínanie svojich predchodcov Pierra Gaslyho a Alexa Albona. Potvrdil pritom, že to naozaj nebolo o jazdcoch, ale samotnom koncepte monopostu Red Bullu. Noviniek vraj bolo priveľa a času zvyknúť si primálo.

„Musíme vziať do úvahy skutočnosť, že som prišiel do tímu s veľmi odlišnou filozofiou monopostu než boli tie, ktoré som v kariére pilotoval predtým,“ povedal Pérez, ktorého cituje Motorsport.com. „Bola to pomalá adaptácia na veľmi odlišné auto a veľmi odlišný motor. Bolo potrebné sa naučiť veľa vecí s novým tímom a bez akéhokoľvek testovania.“

„Pred prvými pretekmi som absolvoval len jeden a pol dňa testov, pričom jeden deň sme strávili len prácou na aerodynamike. V podstate sa teda dá povedať, že som pred prvými pretekmi nemal k dispozícii ani jeden deň,“ spomína Pérez.

„Treba teda uvážiť viacero aspektov, ale celkovo si myslím, že to bola sľubná sezóna. Určite som dúfal, že to bude lepšie, ale je to tak, ako to je. Musím na to naďalej tlačiť. Mali sme zopár pozitívnych dní, taktiež zopár negatívnych. Avšak čím viac času s tímom strávim, tým budeme silnejší,“ dúfa rodák z Guadalajary.

Ten si svoje miesto v tíme udržal aj pre sezónu 2022, v ktorej však bude musieť zabrať. Tím od neho určite bude vyžadovať viac a celkom istotne si to uvedomuje i sám Checo.

„Chýba mi čas, aj keď to možno znie trochu zvláštne. Testovanie je limitované, tréningy taktiež, pritom každý okruh je iný. Skutočnosť, že som nasadol do tak odlišného auta veci ešte trochu sťažilo. Avšak nie som v tom sám, videli sme ďalších veľmi dobrých pilotov, ktorí mali vo svojich autách problémy,“ uzavrel Pérez.