logo F1online.sk

Bude to najintenzívnejší rok môjho života, hovorí Russell

George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2022

Mercedes sa napokon odhodlal k zmene a po piatich rokoch zamával Valtterimu Bottasovi. Toho nahradí britský talent George Russell, ktorý vo svojich juniorských rokoch zbieral jeden úspech za druhým a posledné tri sezóny jazdil vo Williamse. Tam potvrdil povesť veľkého pretekárskeho talentu. V Mercedese ho však čaká nesmierne náročná skúška.

Prvýkrát v top tíme a hneď proti pretekárskej legende Lewisovi Hamiltonovi. Na toto porovnanie sa teší odhadom 99 percent formulových fanúšikov zo všetkých fanúšikovských táborov.

„Myslím, že začiatkom nového roka ma čaká nejaká pekná dovolenka,“ povedal Russell v rozhovore pre Motorsport.com po skončení sezóny. „To je dôležité, pretože rok 2022 bude podľa mňa tým najintenzívnejším v mojom živote, pokiaľ ide o harmonogram, ale taktiež marketingové aktivity.“

„Prichádzam z Williamsu, kde som mal celkom šťastie v tom smere, že marketingových povinností tam nebolo tak veľa, čo bolo vzhľadom na našu pozíciu prirodzené. V Mercedese však majú priam tony sponzorov a množstvo záväzkov, do ktorých sa musia zapojiť aj piloti.“

„Toto sa pritom deje na pozadí pandémie, keď všetci jazdci a všetky tímy premeškali svoje plánované aktivity za posledných osemnásť mesiacov. Na trati i mimo nej to tak bude mimoriadne intenzívne,“ hovorí Russell.

Rok 2022 bude v mnohom špecifický, platí to aj pre Mercedes samotný. Po ôsmich konštruktérskych tituloch v rade za sebou, s novým autom a so zmenou v kokpite. Russell prichádza ako mladá krv a nová vlna motivácie. Britský mladík má pred sebou obrovskú príležitosť a mieni sa jej chopiť.

„Som nadšený pri pohľade na nové autá a to, čo ponúkajú pre všetkých jazdcov,“ hovorí Russell. „Je to naozaj vzrušujúce, ale tiež sa teším na to, že budem súčasťou vývoja monopostu, ktorý bude v priebehu sezóny drastickým spôsobom napredovať. Teším sa prácu s dizajnérmi, prácu na simulátore a celkovo do toho bude treba vložiť veľké úsilie.“

„Som si istý, že ten, kto bude najrýchlejší v prvých pretekoch, nemusí nevyhnutne vyhrať. Tiež som si istý, že príde niekoľko zaujímavých návrhov a dizajnov. Môže sa stať, že niektorý z outsiderov zaujme na testoch alebo v úvodných pretekoch,“ premýšľa Russell.

„Bude to však o tom, kto dokáže vyvíjať najrýchlejšie a zároveň najlepšie. Na toto sa z inžinierskeho pohľadu naozaj teším. Takisto byť v jednom tíme s Lewisom je nesmierne vzrušujúce. Je to skvelá príležitosť posunúť sa jazdecky vpred. Uvidíme, ako si budem počínať,“ uzavrel britský mladík.

Súvisiace články