logo F1online.skF1online.sk

Nový film o F1 na obzore? Hovorí sa o Bradovi Pittovi aj Lewisovi Hamiltonovi

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 1. 2022

Prvé špekulácie o tom, že v Hollywoode sa chystá nový film z prostredia Formuly 1, sa objavili už v prvej polovici decembra. Krátko po Novom roku sa celá téma dostala na pretras opäť. Vyzerá to tak, že na práva na nový film má mať zálusk samotný Apple. Čo nás vlastne čaká?

Technologický gigant Apple má mať k zisku práv na doposiaľ nepomenovaný projekt najbližšie. Podľa všetkého sa presadí v konkurencii svetových štúdií ako Paramount, MGM, Sony, či streamovacích platforiem Netflix a Amazon. Tento obrovský záujem naznačuje, že nepôjde o žiaden béčkový film, koniec-koncov na jeho výrobu je pripravený 140-miliónový rozpočet.

V snímke má hrať Brad Pitt a podľa prvých správ, ktoré priniesol portál deadline.com, sa má na jej výrobe podieľať aj Lewis Hamilton. Momentálne vyzerá byť nepravdepodobné, že by sa v nej aj sám predstavil, hovorí sa skôr o role konzultanta.

Zo scenára zatiaľ poznáme len veľmi hrubú dejovú líniu: Brad Pitt ako ošľahaný veterán sa vracia z formulového dôchodku, aby robil mentora mladému talentu. Nakoniec sa však pokúsi poslednýkrát dostať do svetiel reflektorov ako jeho tímový kolega.

To som už niekde počul, povedia si tí, ktorí videli nevydarený počin Sylvestra Stallonea Driven z roku 2001, ktorý u nás vyšiel po názvom “Formula!”. Nečudo, že keď sa Ramba pýtali, ktoré filmy by najradšej nikdy nenakrútil, tento bol medzi nimi; od reality motoršportu mal neuveriteľne ďaleko. Azda Lewis Hamilton udrží scenáristov na uzde a dočkáme sa ďalšieho skvelého filmu po Rivaloch a Le Mans ’66.

A keď sa už bavíme o scenári, píše ho Ehren Kruger, ktorý je zodpovedný aj za sériu Transformers či horor The Ring (Kruh, 2002), a na stoličku režiséra sa posadí Joseph Kosinski známy za sci-fi Oblivion (Oblivion: Nevedomí, 2013) a Only the Brave (Hrdinovia ohňa, 2017).

Súvisiace články

Diskusia