logo F1online.sk

Button toho Williamsu zatiaľ veľa neporadil: V roku 2022 sa to zmení

Jenson Button
© Twitter/Jenson Button
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 1. 2022

Už je tomu takmer rok, čo tím Williams s veľkou pompou ohlásil návrat „strateného syna“. Jenson Button sa pripojil k stajni, v ktorej v F1 začínal. Tentoraz však už nie ako jazdec, ale poradca. Ubehol rok a majster sveta z roku 2009 nerád priznáva, že toho partičke z Grove zatiaľ veľa neporadil. Hlavným dôvodom sú reštrikcie namierené proti šíreniu COVID-u, ktoré v padoku naďalej do určitej miery platili.

Buttona sme stále pomerne často vídali pred kamerami. Pokračoval totiž vo svojej práci experta britskej televízie Sky Sports. Tie majú vlastné bubliny, ktoré sú do značnej miery separované od bublín vo vnútri jednotlivých tímov. Protokoly tak Jensonovi znemožnili naplniť svoje úlohy tak, ako si pôvodne predstavoval.

„Strávil som s tímom trochu času v továrni a taktiež na pretekoch, ktoré som navštívil,“ vysvetlil Button, ktorého cituje Motorsport.com. „Skrátka pomáham niektorým ľuďom v tíme s ich nápadmi a myšlienkami. Strávil som veľa času s Daveom Robsonom, ktorý je šéfinžinierom tímu, taktiež Jostom Capitom a tiež s členmi marketingového tímu.“

„Na druhej strane som nestrávil veľa času s jazdcami, pretože som nemohol ísť do miestnosti pre inžinierov. Takisto to platí o garáži tímu, keďže pre nich platia pravidlá o bublinách.“

„Naozaj to nebol ten najjednoduchší rok. Bolo mi umožnené vstúpiť len do jedálne a hospitality tímu. Tam môžem stráviť nejaký čas s inžiniermi a Jostom. Myslím, že to bolo celkom dobré, ale určite limitované, čo je škoda pre obe strany. V budúcom roku toho však bude oveľa viac,“ dodal Button, ktorý verí, že tím robí po personálnej stránke i po stránke infraštruktúry správne veci pre úspech.

„Majú skvelý tím a skvelú skupinu ľudí. Strávim s nimi určite viac času, takisto s jazdcami i členmi ich jazdeckého programu. Majú na zozname zopár dobrých pretekárov. Takisto sa chystám pracovať na simulátore. Prial by som si, aby som na ňom jazdil, ale to nebude moja úloha,“ hovorí Button.

„Keď som pretekal, toto bola jedna z mojich silných stránok – tímová práca. Určite im v tejto oblasti prinesiem množstvo skúseností,“ sľubuje Button.

Súvisiace články