logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Stále sa ma pýtajú, či som už šťastnejší…

Fernando Alonso
© Alpine
Milan Kubala
Milan Kubala28. 12. 2021

Jednej poznámky má už Fernando Alonso plné zuby; keď mu novinári povedia, že momentálne vyzerá byť spokojnejší a uvoľnenejší ako v minulosti. Španiel totiž takéto vyjadrenia či otázky počúva celé roky, čo mu už začína dvíhať tlak.

Vo Ferrari, v McLarene, mimo Formuly 1 a teraz v Alpine. Fernando Alonso má po kariérnej zmene vždy odpovedať na tú istú otázku; prečo pôsobí uvoľnenejším dojmom? Dnes už ani nevie, ako má na ňu zareagovať, vraj bol vždy uvoľnený.

“Keď som prišiel do Ferrari, hneď mi začali klásť tie isté otázky,” vybavuje si rok 2010 Fernando Alonso, podľa ktorého sa odvtedy prakticky nič nezmenilo. “Veľmi jasne si na to spomínam: ‘Prečo si teraz šťastnejší? Je to kvôli tomu, že si v talianskej stajni a keďže si Španiel, tak ste si lepšie sadli?'”

“Ja som povedal, že áno, možno je to spôsobené aj tým. Máme rovnaký zmysel pre humor a rovnaký južanský charakter,” vrátil sa duchom do obdobia po prestupe z Renaultu, v ktorom zažil dva neúspešné roky.

Po nezdare vo Ferrari sa Fernando Alonso vrátil do McLarenu a vraj sa ho opäť novinári pýtali na to isté; minimálne na začiatku. Keď začali padať vyhlásenia o motore GP2, už sa podobné otázky nevrátili. No to netrvalo dlho.

“Keď som pretekal vo WEC, na Dakare alebo v IndyCar, tiež sa ma pýtali: ‘Prečo si teraz uvoľnenejší? Vo Formule 1 si vyzeral byť frustrovaný.’ Nuž a teraz padajú presne rovnaké vyjadrenia,” povzdychol si Alonso.

Rodák z Ovieda má však jeden tip, prečo sa táto téma neustále opakuje. “Keď som v roku 2007 bojoval s Hamiltonom v britskom tíme, v britskom prostredí, ľudia nadobudli mylný dojem a začali šíriť mylné správy. Všetci sú teraz prekvapení z toho, ako dobre sa cítim a aký som spokojný.”

“Tak veľa sa však toho nezmenilo,” zdôrazňuje. “Som šťastný, ale nemyslím si, že po minulé sezóny by som šťastný nebol.” V súvislosti so sezónou 2018 by sme však mohli o tomto tvrdení zapochybovať, veď práve vtedy sa rozhodol odísť z Formuly 1.

Alonso to tak nevníma. “Aj tak sme sa zabávali a v roku 2018 sme mali fantastickú sezónu. Zabávali sme sa. A aj keď som skončil, udialo sa veľa vecí. Ja som šťastný človek, aj keď niekedy sa táto informácia nedostane ku všetkým.”

Súvisiace články

Diskusia