logo F1online.sk

Verstappen: Ak skončí Gianpiero, skončím s ním

Gianpiero Lambiase a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 12. 2021

Puto medzi jazdcom a jeho inžinierom je nezriedka veľmi pevné. Spomeňme si napríklad na Daniela Ricciarda, ktorý dokonca povedal, že výmena jeho inžiniera Simona Rennieho, bola jedným z hlavných dôvodov jeho odchodu do Renaultu. Podobný vzťah má s tým svojim aj Max Verstappen. Hlas Gianpiera Lambiaseho už k vysielačkám holandského pretekára neodmysliteľne patrí.

Tohto muža si Max nesmierne váži a niekoľkokrát to aj povedal. Zaujímavosťou je, že „GP“ predtým pracoval ako pretekársky inžinier Sergia Péreza vo Force Indii. V roku 2014 prešiel k Red Bullu, kde nahradil nemenej známeho a populárneho Guillaumea „Rockyho“ Rocquelina, ktorý bol inžinierom Sebastiana Vettela. Lambiase sa Verstappena ujal hneď pri jeho príchode do Red Bullu a ich kooperácia bola odvtedy veľmi úspešná, korunovaná ziskom majstrovského titulu.

„Ešte som ani nevidel svojho inžiniera, asi ho vyobjímam k smrti,“ povedal Verstappen novinárom 12. decembra tesne po zisku svojho prvého titulu majstra sveta.

Neskôr na margo svojho inžiniera dodal: „Povedal som mu, že pracujem len s ním. Keď skončí on, skončím s ním,“ prehlásil Max pre Ziggo Sport. „Iste, často sme jeden na druhého dosť prísni, ale ja to tak aj chcem. Musí mi povedať, keď sa správam ako kretén a ja to musím povedať jemu. Vždy mu to hovorím.“

„Môže mi to povedať aj do vysielačky. Ide nám to spolu naozaj dobre. V posledných rokoch som sa ja snažil byť inžinierom, on zas jazdcom,“ dodal Verstappen.

Holandský pretekár je (ako je u jeho krajanov zvykom) veľmi otvorený a v zápale okamihu sa neštíti použiť ani tie najhrubšie výrazy. Max si pochvaľuje, že od svojho inžiniera dostáva presne to, čo potrebuje za každých okolností.

„Niekedy obdivujem, ako dokáže zostať pokojný. V aute ste pod tlakom a tep stúpa. Niekedy prídu momenty, keď zvýšite hlas, ak by sa z druhej strany ozval taktiež zvýšený hlas, môže to skončiť veľkou hádkou vo vysielačke počas pretekov. To by podľa mňa nebolo dobré,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články