logo F1online.sk

Clarkson spomína na úsmevnú historku o podávaní rúk medzi Hamiltonom a Verstappenom

Lewis Hamilton a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko21. 12. 2021

Napriek fenomenálnemu majstrovskému súboju medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom a naozaj len miernou nevraživosťou, sme mohli byť svedkami početného a férového podania ruky zo strany oboch pretekárov. Tom Clarkson teraz spomína na historku z Abú Zabí, ktorej kľúčom boli práve podania rúk.

Napriek zúrivému súpereniu na trati sa obaja protagonisti titulového súboja úprimne pozdravili. A práve o tejto udalosti hovorí aj Clarkson, ktorý dúfal, že pôjde o záber dňa.

„Cez víkend došlo k vtipnému momentu, keď sa pred štvrtkovým stretnutím Maxa a Lewisa viedla veľká diskusia o tom, či sa dočkáme toho potrasenia rukou,“ povedal Clarkson v najnovšom diely podcastu F1 Nation.

„Myslim si, že ty (Damon Hill) a (Michael) Schumacher ste to niekoľkokrát urobili, však? Takže je to o tom, že ‚ideme do toho tuctového podania ruky, pretože to je to, čo budú chcieť všetky noviny?‘“ zamyslel sa Tom Clarkson.

„V každom prípade, Max prišiel skôr, sadol si a chvíľu sme sa rozprávali. Asi o tri minúty neskôr vošiel Lewis, prešiel rovno, buchol do neho päsťou a hovorí: ‚Ako sa máš, človeče?‘ a trochu sa porozprávali,“ pokračoval Clarkson.

„Pomyslel som si, geniálne. To je ten záber. Už sa nemusíme starať o to tuctové podanie rúk. A mali sme tam kameru Netflixu. Mali sme aj dve kamery, ktoré sú v miestnosti pre tlačovú konferenciu. Bol tam dokonca aj fotograf,“ hovorí Tom Clarkson.

Žiaľ, Clarksonove nádeje, že tento priateľský moment medzi dvoma úhlavnými rivalmi bol zvečnený, boli rýchlo stratené. Nikto z prítomných fotografov a kameramanov totiž ešte nebol pripravený.

„A potom na konci som povedal chlapíkovi z Netflixu: ‚Ach, určite si si užil ten pozdrav päsťou‘. A on povedal: ‚Ach, zmeškal som to, kamarát, zmeškal som to‘. Povedal som: ‚Zmeškal si to?‘ A on povedal: ,Áno, zaostroval som na Lewisa. A kým som uvidel, čo sa deje, zmeškal som to.‘ … ,Och, dobre‘ (povedal Clarkson).“

„Tak som sa potom obrátil na kameramana FOM (Formula One Management) a povedal som: ‚Máte to?‘ … A on odpovedal: Nie. kamarát, ešte stále tam máme pripravenú tabuľku na štart tlačovej konferencie.‘“

„Potom som išiel za fotografom: ‚Zachytil si to?‘ … A on povedal: ‚Ehm, nie, kamarát, prepáč, nezachytil som to. Mal som nasadený nesprávny objektív,“ opísal ďalšie sklamanie Tom Clarkson.

„Takže nikto nevie o tomto buchnutí päsťou, okrem mňa a tých asi troch ďalších ľudí v miestnosti,“ uzavrel úsmevnú príhodu Clarkson.