logo F1online.sk

Rosberg: Wolff veľa riskuje tým, že prizval Russella

George Russell
© Twitter/Williams
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 12. 2021

Šampión z roku 2016, nemecký pilot Nico Rosberg sa vyjadril, že Mercedes, konkrétne Toto Wolff veľa riskuje. A to tým, že do svojho tímu povolal Georga Russella z Williamsu.

Russell pritom už má skúsenosť s monopostom Mercedes a to počas zastupovania Lewisa Hamiltona v Sachíre, v sezóne 2020.

„Myslím si, že preteky v Bahrajne sú to, čo Georgovi pomohlo najviac, pretože Valtteri je referencia, vie, ako Valtteri jazdí v kvalifikácii s Lewisom,“ povedal Rosberg v rozhovore pre Sky Sports.

„A George bol priamo tam, po boku s Valtterim, takže to mu dodá veľkú istotu, že svoju prácu zvládne a bude dostatočne rýchly,“ skonštatoval Nico Rosberg. „Pre Tota (Wolffa) to bolo ťažké rozhodnutie, pretože riziko je dosť vysoké. Ak bude George skutočne na rovnakom tempe ako Lewis (Hamilton), mohlo by to byť v tíme naozaj intenzívne.“

„Je tam veľa neznámych, bude George vždy ten, kto dá dolu nohu z plynu alebo vytiahne lakte? Bude skvelé to sledovať,“ uzavrel 36-ročný Nemec.

Naopak, s Rosbergom nesúhlasí bývalý pretekár a komentátor Martin Brundle. Ten tvrdí, že práve Russell bude kľúčovou postavou v súbojoch Mercedesu v budúcnosti.

„Myslím si, že to bolo ľahké rozhodnutie, pretože Valtteri (v Abú Zabí) bol dobrým príkladom toho, prečo nie je tým mužom, ktorý by viedol tím do budúcnosti,“ povedal Brundle.

„Lewis bude pokračovať, povedzme ďalšie dve sezóny? Potrebovali svoju vlastnú mladú zbraň, aby mohli v budúcnosti bojovať s Maxom Verstappenom, Charlesom Leclercom a Carlosom Sainzom,“ hovorí Martin Brundle.

Súvisiace články