logo F1online.sk

Piloti Ferrari sú zvedaví na vylepšenia, ale veľa si od nich nesľubujú

Sebastian Vettel
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala16. 7. 2020

Továrni Ferrari sa po Veľkej cene Rakúska podaril skvelý kúsok, keď o jeden celý týždeň urýchlila nasadenie noviniek, ktoré mali pôvodne prísť až na Hungaroring. Či by priniesli želané výsledky, to sme sa na Red Bull Ringu tak celkom nedozvedeli. Piloti Ferrari chcú vylepšenia lepšie spoznať tento víkend.

Testovanie nových dielov skomplikovalo počasie, keď celú sobotu pršalo, a napokon aj kolízia Sebastiana Vettela s Charlesom Leclercom, ktorá zaraz ukončila zbieranie cenných dát. Tento víkend sa špecifikácia monopostu Ferrari nezmení, hoci sme čakali, že Ferrari privezie na Hungaroring ďalšiu sadu noviniek. Ferrari sa namiesto toho bude snažiť naučiť čo najviac o súčasnom aute.

“Vieme, že tie nové diely by zafungovali,” nechal sa vo štvrtok počuť Sebastian Vettel. “Minulá nedeľa by nám pomohla všetko pochopiť, boli sme aj na rovnakej trati, čiže by sme videli rýchlosť v prvom víkende a následne v tom druhom. Ale tento týždeň sa dočkáme nejakého potvrdenia.”

“Chceli by sme, aby novinky všetko zmenili, ale v tejto fáze to tak nevyzerá. No opakujem, že všetko si budeme musieť potvrdiť v skutočných pretekoch. Myslím si, že to bude zaujímavé. Teším sa na zajtra, keď uvidím, ako na tom naše auto je. A potom hlavne na pretekoch,” zopakoval nemecký pretekár.

Od Ferrari sa na Hungaroringu očakáva viac, keďže nejde o okruh, ktorý by kládol priveľké nároky na pohonnú jednotku. Tá je v tomto roku očividnou Achillovou pätou Scuderie. No ako sa ukázalo v daždi v Rakúsku, ani samotné šasi nie je veľmi vydarené.

Preto je Leclerc pred víkendom opatrný: “Momentálne máme problémy s rýchlosťou, nemyslím si, že by sme sa mohli považovať za účastníkov boja o pódiá. Ale pokúsime sa to zmeniť. Pracujeme na tom tak tvrdo, ako len vieme.”

“Nič nie je isté, pretože aj minulý rok sme sa na tejto trati trápili,” zareagoval už konkrétne ku Hungaroringu Leclerc. “Tento rok máme iné auto. Dúfame, že zmeny v balanse nám pomôžu, ale pochybujem, že by sme tento víkend šli podľa nejakého iného scenára ako doteraz. Očakávam, že to bude podobné.”

Súvisiace články