logo F1online.sk

Charles Leclerc pozitívne testovaný na COVID-19

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 12. 2021

Pilot Ferrari Charles Leclerc bol po druhýkrát pozitívne testovaný na COVID-19. Prvýkrát sa mu to stalo ešte v priebehu januára tohto roka počas zimnej prestávky. Monacký pretekár mal pozitívny test aj teraz po návrate z Abú Zabí. Podľa stanoviska Ferrari má Leclerc len mierne príznaky a je izolovaný doma v Monaku.

Už osem pilotov bolo od počiatku pandémie pozitívne testovaných na prítomnosť koronavírusu. Leclerc je prvým, ktorý bol pozitívne testovaný dvakrát, no ani raz kvôli tomu nemusel vynechať preteky, keďže sa mu to nestalo v priebehu sezóny.

Monacký pretekár tak má trochu šťastie a môžeme tiež povedať, že Antonio Giovinazzi zas dávku smoly. Predpokladá sa totiž, že to bol práve taliansky pretekár, ktorý bol pre Scuderiu „Plánom A“ v prípade, že im vypadne niektorý z jazdcov. Alfa Romeo by musela Antonia uvoľniť do služieb Ferrari a siahnuť buďto po Robertovi Kubicovi alebo Callumovi Ilottovi.

To je však teraz už úplne bezpredmetné. Najdôležitejšie je, že Leclerc sa podľa stanoviska svojho tímu cíti dobre.

„Pilot tímu Scuderia Ferrari Mission Winnow Charles Leclerc bol pozitívne testovaný na COVID-19. V súlade s protokolmi FIA bol Charles testovaný pri svojom návrate z Abú Zabí a výsledok bol pozitívny,“ stojí v stanovisku Ferrari na sociálnych sieťach.

„V súčasnosti sa cíti dobre, má len mierne príznaky a izoluje sa doma,“ píše Ferrari.

Celkovo osem pilotov bolo od počiatku pandémie pozitívne testovaných na COVID-19, pričom Leclerc už dvakrát. Okrem neho zažili ochorenie na vlastnej koži aj Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Pierre Gasly, Lando Norris, Kimi Räikkönen a Nikita Mazepin.

Súvisiace články