logo F1online.sk

Webbera zaujala Hamiltonova poznámka: Ktovie, čo mu behá hlavou?

Lewis Hamilton
© Pirelli F1 Press Area
Milan Kubala
Milan Kubala16. 12. 2021

Táto strata titulu bude Lewisa Hamiltona bolieť, keďže tentoraz nestačilo ani to, že bol rýchlejší a preteky odjazdil prakticky bezchybne. Nakoniec s pomocou riaditeľstva pretekov zvíťazil jeho najväčší rival Max Verstappen. Mark Webber uvažuje, čo sa vo chvíľach po skončení veľkej ceny premietalo Hamiltonovi v hlave.

A to najmä v súvislosti s jeho popretekovým interview s Jensonom Buttonom. Určite treba sňať klobúk pred tým, že sa pred mikrofónom tak statočne držal od výčitiek smerom k FIA či novému majstrovi sveta, no na druhej strane sme mohli cítiť to obrovské sklamanie a rezignáciu.

Mark Webber si preto nie je istý tým, že Lewis Hamilton v najbližších dňoch neoznámi ukončenie kariéry a bude v kráľovnej motoršportu pokračovať. Má zato, že momentálne môže pomýšľať aj nad touto eventualitou.

“Stále si myslím, že Mercedes a Red Bull budú na čele aj v roku 2022,” povedal Mark Webber pre Channel 4. To by mohla byť motivácia pre sedemnásobného majstra sveta opäť sa vrátiť. “Hamilton bude mať bezpochyby veľkú šancu zabojovať aj na budúci rok.”

“Jedna vec však bola zaujímavá. Spomínam si, ako jeden rok Roger Federer na Australian Open hovoril niečo na hranici: Možno vás uvidím v budúcej sezóne,” pokračuje Austrálčan. Hamilton mu pripomenul tieto Federerove slová.

Sedemnásobný majster sveta niečo podobné vyslovil po poznámke Jensona Buttona, že v budúcej sezóne sa istotne pokúsi získať ten ôsmy titul. “Videli sme trochu… Lewis na konci svojho vyjadrenia povedal — ohľadom budúcej sezóny ešte uvidíme. Ktovie, čo mu práve teraz behá hlavou.”

Lewisa Hamiltona po pretekoch utešovali viacerí piloti vrátane Micka Schumachera a Sebastiana Vettela, no istotne najdôležitejšiu úlohu v tom, ako to Hamilton zvládol, zohral jeho otec Anthony. A možno práve on dodá Hamiltonovi energiu pokračovať. “Myslím, že jeho otec vtedy používal slová ako hrdosť, trieda, dôstojnosť — hlavu hore, synak, som hrdý na to, čo si predviedol.”

Mark Webber chváli pilota zo Stevenage aj za to, že v závere pretekov nespôsobil azda ešte väčšiu kontroverziu, keď ho predbiehal Max Verstappen. Hoci bol istotne veľmi sklamaný a naštvaný. “Keď ho Max predbiehal, aj on mal šancu strčiť mu predné krídlo do zadnej pneumatiky.”

Bývalý pretekár a komentátor sa napokon vyjadril k samotnému záveru pretekov, ktorý mal od ideálu ďaleko. “Nemám slov. Nikdy neviete, čo v takom prípade spraví riaditeľstvo pretekov. V Saudskej Arábii Max dostal dva tresty za to, že opustil trať. V nedeľu riaditeľ pretekov a komisári nevedeli, čo presne majú robiť.”

“Maxov útok v prvom kole bol skvelý, bolo to absolútne férové. Ale na konci zavládol chaos. Najskôr bolo povedané, že jazdci o kolo pozadu nesmú predbiehať, potom sa to otočilo. Bol z toho čistý chaos. V každom prípade titul získal ten správny pilot,” zhodnotil Webber.