logo F1online.sk

Do budúcej sezóny idem s veľkou sebadôverou, hlási Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 12. 2021

Kde sa dvaja bijú, tretí sa smeje. Charles Leclerc sa dlho doťahoval na Landa Norrisa na celkovom piatom mieste jazdeckého šampionátu, až obom v posledných pretekoch „vypálil rybník“ Carlos Sainz. Ten uzavrel rok so štyrmi pódiami a 164,5 bodmi na konte.

Zo všetkých 22 pretekov tejto sezóny vybral Sainz práve tie posledné ako svoje vôbec najlepšie. Pilot Ferrari sa po štarte z piatej priečky dokázal posunúť ešte o dve miesta a zaknihoval svoje štvrté pódium v sezóne a šieste v kariére.

„Je to naozaj skvelý spôsob, ako zakončiť môj prvý rok vo Ferrari,“ povedal Sainz v Abú Zabí. „Bol to rok plný výziev, ale zároveň veľmi dobrý ročník z mojej strany. Na túto sezónu som veľmi hrdý a zakončil som ju na pódiu, ktoré si nikto ani nebude pamätať kvôli tomu, čo sa stalo na čele.“

„Naozaj som si to užíval, dal dokopy všetko, čo som sa v tomto roku naučil a poskladal asi moje najlepšie preteky vo Ferrari.“

Španielsky pretekár vybojoval svoje štvrté pódium v tejto sezóne a vďaka získaným bodom preskočil v celkovom hodnotení tímového kolegu Charlesa Leclerca i bývalého tímového kolegu Landa Norrisa. Skončil tak celkovo piaty a má pomyselný titul najlepšieho zo „zvyšku sveta“.

„Piate, šieste alebo siedme miesto by nijak nezmenilo moju náladu v priebehu zimnej prestávky. Pre mňa je to však ďalší silný znak toho, že to bol dobrý rok a že bol pre mňa pozitívny,“ povedal Sainz.

„Hlavne toto tretie miesto na záver sezóny mi dodáva množstvo sebadôvery smerom k roku 2022. Nech sa stane čokoľvek a nech bude mať Ferrari akékoľvek auto, pôjdeme do toho naplno. Mám veľké sebavedomie,“ dodal rodák z Madridu.

Carlos okrem toho dokázal bodovať štrnásťkrát po sebe a v tejto sezóne bodoval v 20, z celkových 22 pretekov. Jedinými výnimkami boli Portugalsko a Francúzsko, kde skončil na jedenástom mieste, teda hneď za bodovanou desiatkou.