logo F1online.sk

Neakceptovateľné! hlási Russell. Latifi zas vysvetľuje, prečo havaroval

Nicholas Latifi
© FOM/Screenshot
Milan Kubala
Milan Kubala13. 12. 2021

Priebeh Veľkej ceny Abú Zabí zaskočil nielen divákov pred televíznymi obrazovkami, ale aj pilotov na štartovom rošte, ktorí s otvorenými ústami zisťovali, čo sa to vlastne v posledných kolách udialo. Podľa Georgea Russella by sa finále sezóny takto nemalo skončiť. Čo však hovorí sám Latifi, ktorý to všetko odštartoval?

Ešte päť kôl pred koncom to vyzeralo tak, že Lewis Hamilton si už dôjde po ôsmy majstrovský titul. Zrazu nám však réžia ponúkla zábery na zničené auto Nicholasa Latifiho, ktoré nebolo možné odpratať bez výjazdu bezpečnostného vozidla. Práve tento výjazd spustil lavínu udalostí, na ktorej konci bol korunovaný Max Verstappen.

Nicholas Latifi si podľa Christiana Hornera zaslúži “celoživotnú zásobu Red Bullov”. On však nič nespravil naschvál, hoci sa z neho stal akýsi novodobý Timo Glock. “Dnes to boli náročné preteky, počas ktorých sme mali problémy s tempom,” sumarizoval Latifi.

“Ku koncu veľkej ceny som pretekal s Mickom Schumacherom a bol som mierne vytlačený v deviatej zákrute, avšak férovo,” podotýka. No toto vytlačenie spečatilo jeho osud. “Keď som vyšiel mimo trať, zašpinili sa mi pneumatiky, následne som spravil drobnú chybu a, žiaľ, havaroval. Samozrejme, takto som nechcel ukončiť sezónu, takže je to sklamanie.”

George Russell už v tej chvíli sledoval dianie z garáže a veľmi nepríjemne ho prekvapilo to, čo zbadal na televíznych obrazovkách po Latifiho nehode. Michael Masi mal porušiť športové pravidlá a tým sa napokon postarať o to, že titul získal Verstappen.

“Toto je neakceptovateľné!” zdôraznil George Russell. “Max je absolútne fantastický pretekár, ktorý má za sebou neskutočnú sezónu a nemám pred ním nič len obrovský rešpekt, ale to, čo sa práve stalo, je absolútne neakceptovateľné. Nemôžem uveriť tomu, čo som práve videl.”

Súvisiace články