logo F1online.sk

Milujem vás a chcem s vami zostať do konca života, odkázal svojmu tímu Max

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 12. 2021

Bola to dlhá a náročná sezóna. Víťaz však môže byť len jeden. Vzhľadom na popretekové protesty zo strany Mercedesu to ešte nemôžeme povedať úplne definitívne, no majstrom sveta sa v sezóne 2021 stal Max Verstappen, s ktorým v cieli pochopiteľne lomcovali emócie.

Holandský pretekár v tejto sezóne vyhral desať pretekov. On aj Lewis Hamilton si to určite zaslúžili, no vyhrať môže len jeden. 57 kôl to vyzeralo tak, že to bude pilot Mercedesu. Posledné kolo pretekov však všetko zmenilo.

„Je to neuveriteľné, chápete… celé preteky som bojoval a v poslednom kole prišla moja príležitosť. Je to neuveriteľné, ešte stále mám kŕč. Šialené,“ zneli prvé slová Maxa Verstappena po tom, čo vystúpil z auta. „Neviem, čo na to povedať. Chlapci z tímu tu na trati aj tí doma v továrni si to zaslúžia. Tak veľmi ich milujem. Prácu s nimi si užívam, už od roku 2016, ale tento rok bol neskutočný.“

„Konečne som mal aj ja trošku šťastia. Chcem poďakovať taktiež Checovi, aj dnes tvrdo bojoval a bola to skvelá tímová práca. Je to úžasný kolega,“ povedal Max.

Tomu dal Jenson Button príležitosť niečo odkázať úplne všetkým, ktorí ho podporujú. „Tak smerom k môjmu tímu si myslím, že oni vedia, že ich milujem. Dúfam, že spolu môžeme dokázať podobné veci v nasledujúcich desiatich alebo pätnástich rokoch. Nemám dôvod nič meniť, chcem s nimi zostať do konca života. Dúfam, že mi to dovolia.“

„Som šťastný. Christian Horner a aj Helmut Marko mi dôverovali, dali mi šancu dostať sa do tímu v roku 2016. Našim cieľom samozrejme bolo získať titul, čo sa nám aj podarilo,“ povedal šťastný Verstappen, ktorého si Jenson „odchytil“ aj po pódiovej ceremónii.

„Keď som bol malý chlapec, mojim cieľom bolo stať sa pilotom Formuly 1. Dúfate, že dokážete vyhrávať, dostanete sa na pódium a vypočujete si vašu národnú hymnu. Potom, keď sa postavíte sem a povedia vám, že ste majstrom sveta, tak to je neuveriteľný pocit,“ hovorí Max.

Ten si v tomto roku zmeral sily s jedným z najlepších jazdcov histórie. Lewis Hamilton mal svoj ôsmy titul na dosah ruky. Bola to emocionálna horská dráha, no vo finále môže zvíťaziť len jeden.

„Lewis je neuveriteľný jazdec. On aj Mercedes sa postarali o to, že sme to mali naozaj ťažké. Myslím, že všetci to úplne milovali sledovať. Samozrejme, bol to súboj dvoch tímov a prežili sme ťažké časy, no podľa mňa je to všetko súčasť tohto športu. Boli to emócie a každý chcel vyhrať. Dnes to mohlo dopadnúť všelijako. Budúci rok sa však vrátime a skúsime to znovu,“ povedal Verstappen.