logo F1online.sk

Ferrari má pred víkendom jasný cieľ: Získať čo najviac bodov

Sebastian Vettel
© Scuderia Press Office Site
Milan Kubala
Milan Kubala16. 7. 2020

V nedeľu nás čaká Veľká cena Maďarska, ktorá ukončí prvú pretekovú trojičku tejto sezóny. Vo Ferrari si budú chcieť aspoň čiastočne napraviť chuť po nešťastnom víkende na Red Bull Ringu. Veľké oči však nemajú, Mattia Binotto dúfa v slušný bodový zápis.

Ten by sa po dvojitom vypadnutí určite zišiel. Ferrari je v konštruktéroch len piate a na druhý McLaren už stráca celých dvadsať bodov. V tejto fáze sezóny nejde o nič nezvratné, no ak bude Ferrari pokračovať v rovnako slabých a McLaren v rovnako dobrých výkonoch ako doteraz, o tretie miesto sa pobijú skôr McLaren s Racing Pointom.

“Hungaroring sa veľmi líši od okruhu v Spielbergu. Bude zaujímavé vidieť, ako sa budú autá správať na trati, ktorá vyžaduje maximum aerodynamického prítlaku,” zamýšľa sa nad nasledujúcim víkendom Mattia Binotto. “Keďže predbiehanie býva v Maďarsku výnimočné, rozhodne manažment pneumatík v rámci jedného kola. Kľúčová bude pripravenosť na kvalifikáciu.”

Binotto si uvedomuje, že nad výkonmi Ferrari nemožno jasať, no na Hungaroringu to chce aspoň čiastočne odčiniť. “Vieme, že výkonnostná úroveň nášho auta sa nevyrovnala našim očakávaniam a ani fanúšikov. Pracujeme však naplno, aby sme sa čo najrýchlejšie zlepšili v každej jednej oblasti.”

“Náš cieľ pre tento víkend je jasný: získať toľko bodov, koľko len bude možné. Aby sme to dosiahli, budeme musieť byť v každom smere perfektní, od jazdcov cez prípravu auta až po spoľahlivosť,” dodal šéf talianskej stajne.

“Po biednom predstavení minulý víkend na Spielbergu je fajn, že sa zas vraciame na trať,” nadviazal na svojho šéfa Sebastian Vettel. “Hungaroring je fyzicky náročný okruh, pretože na ňom nie sú prakticky žiadne rovinky. Je na ňom veľa zákrut a veľká cena sa koná počas horúcej časti roka.”

Vettel by si najradšej napravil chuť pekným výkonom za jasotu svojich fanúšikov, no ani na Hungaroringu sa toho nedočká. “Tento okruh priťahuje veľa fanúšikov Ferrari a tiež podporovateľov z Nemecka. Bez nich na tribúnach bude veľmi zvláštne tu pretekať.”

Nuž a na Veľkú cenu Maďarska sa už nevie dočkať ani Charles Leclerc. “Naozaj sa teším na to, že sa opäť vrátim do auta. Budapešť je jednou z mojich najobľúbenejších zastávok v kalendári, pretože je to krásne mesto a obyčajne tu stretávame plno zapálených fanúšikov. Teraz to bude iné, ale spravíme maximum pre to, aby sme im ponúkli dobrú šou.”

Súvisiace články