logo F1online.sk

Sainz po neúspechu v Džidde spokojný, Leclerc škrípal zubami

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2021

Vo Ferrari sa už o tretie miesto v Pohári konštruktérov nemusia obávať. McLaren síce ešte šancu má, ale len matematickú. Tímu sa vydarila aj kvalifikácia v Abú Zabí. Spokojnejší bol tentokrát Carlos Sainz, ktorý po zisku piateho miesta rozdával úsmevy, kým Charles Leclerc nebol príliš spokojný.

Piate a siedme miesto nie je z pohľadu Ferrari zlý výsledok. Rozhodne to otvára Scuderii zaujímavé možnosti do nedeľných pretekov. Obaja piloti nechali Daniela Ricciarda ďaleko za sebou. Na Landa Norrisa síce nestačili, no britský mladík dnes zajazdil famózne, za čo si vyslúžil patričné gratulácie aj od svojich rivalov.

„Po ťažkej sobote v Džidde som niečo také potreboval. Pred týždňom som bol rýchly, no nie dosť chytrý na to, aby som svoju rýchlosť využil,“ povedal po kvalifikácii spokojne Sainz. „Tento víkend som to chcel vziať krôčik po krôčiku a určite to vyvrcholilo presne v tom správnom okamihu.“

„Nebola to jednoduchá kvalifikácia, pretože vo výjazdových kolách hrali ostatní rôzne hry, no dobre som to manažoval a na konci zajazdil pekné kolo.“

„McLaren bol rýchly celú druhú polovicu sezóny, len sa im nedarilo poskladať to dokopy. Vyzerá to však tak, že Lando tento víkend odvádza veľmi dobrú prácu, podobne ako sa mu to darilo aj vlani. On má túto trať rád a zakaždým tu dokázal dať dokopy pekné kolo. Pokiaľ ide o celkový čas, neboli sme od neho ďaleko. Musel zajazdiť naozaj skvelé kolo, keď si uvedomím, aké pekné bolo to moje. Patrí mu gratulácia, no zajtra sa mu pokúsime znepríjemniť život,“ dodal španielsky pretekár.

Ten tentokrát porazil svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca, ktorý mal v tomto ročníku v kvalifikáciách prevahu. Monacký pretekár sa musí zmieriť s porážkou a pred novinármi škrípal zubami tak, ako to robí vždy, keď mu to v kvalifikácii nevyjde. Charles bol rýchlejší než Carlos v prvom i druhom sektore, no v tom treťom na to tlačil až príliš.

„Nie som veľmi spokojný, pretože som dokázal veľmi dobre poskladať prvý a druhý sektor. Myslím, že som sa pohyboval nejak okolo tretieho miesta. V treťom sektore som na to však tlačil až príliš a pneumatiky mi odišli,“ povedal Leclerc.

„Neurobil som žiadne konkrétne chyby, skrátka som stratil priľnavosť. Všetky štyri pneumatiky sa mi prehriali. Je to škoda, no taký je život,“ dodal monacký pretekár.