logo F1online.sk

Hamilton: Na Verstappena sme nemali odpoveď

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala11. 12. 2021

Hoci Mercedes pôsobil dojmom favorita v tréningoch aj prvých dvoch častiach kvalifikácie, keď sa malo o všetkom rozhodnúť, predbehol ho Red Bull Maxa Verstappena. Lewis Hamilton chváli svojho súpera za čas, aký sa mu podarilo odjazdiť, keďže sám sa na balans monopostu W12 nemohol sťažovať.

Lewisovi Hamiltonovi záverečná časť kvalifikácie nevyšla. Prvý pokus mohol zamieriť do koša po tom, čo prebrzdil v piatej zákrute, nuž sa čakalo, že sa ešte dokáže zlepšiť. A aj sa zlepšil, no nestačil na Maxa Verstappena, ktorému pomáhal aj jeho tímový kolega.

“Max dnes odjazdil skvelé kolo, na konci sme skrátka proti takému času nemohli bojovať,” uviedol po kvalifikácii Lewis Hamilton, ktorý vyštartuje z druhej priečky. “V tréningoch sme vyzerali byť silní, skrátka sme na to kolo nevedeli odpovedať. Z jeho strany bolo fantastické. Ale sme v dobrej pozícii s ohľadom na pneumatiky. Dúfam, že budeme mať dobré preteky.”

Keď Hamilton analyzoval tretiu časť kvalifikácie, poznamenal, že v nej bolo zrazu náročnejšie vydolovať z auta potrebný čas ako v predchádzajúcich častiach víkendu. Krátko po vystúpení z monopostu však nevedel určiť príčinu.

“Celkovo v tréningu a v kvalifikácii som mal z auta slušné pocity. V priebehu kvalifikácie som mal však dojem, akoby bolo trochu náročnejšie nájsť ten čas. V posledných dvoch kolách nebolo ľahké odjazdiť až také kolo. Neviem, či to spôsobili teploty trate alebo čo,” hútal úradujúci šampión.

Svoje dva pokusy okomentoval takto: “V prvom kole som stratil trochu času v piatej zákrute, ale posledné kolo bolo fajn, bolo čisté. Jednoducho som nedokázal byť rýchlejší. Neviem, či za to mohla príprava pneumatík, ale v každom prípade som sa dnes nedokázal vyrovnať tomu času. Pole position si plne zaslúžil.”

Christian Horner sa v rozhovore s reportérmi Sky Sports trochu čudoval nad tým, že Mercedes v poslednom kole nezareagoval na Red Bull tým, že staví na podobnú taktiku a Valtteriho Bottasa využije na to, aby kolegovi poskytol zákryt.

V tábore strieborných šípov vraj nad ničím takým ani neuvažovali. Možno len po tréningoch nečakali, že napokon budú potrebovať takú pomoc. “Nie, nebavili sme sa o tom, nikdy sme sa do toho nepúšťali.”

Súvisiace články