logo F1online.sk

Titulová bitka zbytočne polarizuje, myslí si Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2021

Vytúžené finále každého fanúšika Formuly 1. Nesmierne vyrovnaný titulový boj vyvrcholí v posledných pretekoch sezóny. Víťaz berie všetko a vyhrať môže len jeden. Aj preto sú emócie na tej najvyššej úrovni, čo zapríčinilo vojnu fanúšikovských táborov na sociálnych sieťach. Pilot Ferrari Carlos Sainz poukazuje na značnú polarizáciu vo fanúšikovskej obci.

Sezóna 2021 nás na vlne emócií doviezla až do finálového boja o titul v posledných pretekoch. Tieto emócie nás sprevádzajú až do samého konca a v niektorých ohľadoch sú možno až trochu zbytočné.

„Myslím si, že toto je pre Formulu 1 ako šport ideálny scenár. Sledovať to je nesmierne vzrušujúce,“ povedal Carlos Sainz. „Keď som v nedeľu prišiel po pretekoch na izbu, tak som si zapol záznam z pretekov len aby som videl, čo dopekla sa na čele stalo a prečo každý hovorí o tom, čo sa tam udialo.“

„Až si uvedomíte, aká tesná táto bitka je, ako v každých pretekoch vidíte boj dvoch ašpirantov na titul a aké vzrušujúce to je. Pre F1 je to ideálna situácia,“ hovorí pilot Ferrari.

„Bohužiaľ, na Twitteri a na sociálnych sieťach všeobecne, vidíte veľkú polarizáciu. Nepovedal by som, že je to nadávanie a urážanie sa navzájom, ale určite tento boj vo veľkom polarizuje. To robí túto bitku o čosi menej vzrušujúcou, keď vidíte, ako veľmi medzi sebou tieto strany bojujú.“

„Myslím, že je lepšie zostať trochu neutrálny, užívať si ten súboj a nechať toho lepšieho zvíťaziť,“ dodáva Sainz.

Jeho krajan Fernando Alonso tento víkend pred novinármi otvorene povedal, že titul si podľa neho viac zaslúži Max Verstappen, ktorý bol po celý rok „o krok pred ostatnými“. Carlos si však na takéto závery netrúfol.

„Neprezradím, kto je mojim jazdcom sezóny. Sčasti preto, že ak poviem jedno meno, tak ma druhá strana začne kritizovať,“ hovorí Sainz.

„Je to príliš polarizované. Nechcem zaujať žiadne stanovisko, pretože to pri pohľade na úroveň polarizácie nedáva zmysel. Myslím si však, že obaja odjazdili neuveriteľnú sezónu a obaja jazdia na neuveriteľnej úrovni.“

„Prajem si, aby to tento víkend zostalo čisté a obaja urobili dobrú vec pre imidž tohto športu. Chcem, aby ukázali, že Formula 1 je stále šport a nie iba šou,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články