logo F1online.sk

Steiner je rád, že sa jeho Haasy pri súboji tentoraz nezrazili

Romain Grosjean za ním Kevin Magnussen
© Twitter/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala15. 7. 2020

Súboje Kevina Magnussena a Romaina Grosjeana nie vždy dopadli šťastne, na čo si vždy brúsili zuby tvorcovia série Drive to Survive. Veľká cena Štajerska mala potenciál na ďalšiu kolíziu, ale tentoraz boli piloti Haasu umiernenejší. Šéf tímu Günther Steiner neskrýval spokojnosť.

Grosjean s Magnussenom si to na Red Bull Ringu rozdali v priamom súboji, ale k žiadnemu kontaktu nedošlo. Víťazne z neho vyšiel napokon dvanásty Kevin Magnussen, ktorý tak porazil z boxovej uličky štartujúceho tímového kolegu.

Güntherovi Steinerovi, ktorý všetko sledoval z boxového múrika, prechádzal mráz po chrbte, ale nakoniec si vydýchol: “Bolo načase! Trvalo to zbytočne veľa rokov a zažili sme zbytočne veľa kolízií. Zdá sa, že to, čo sme si medzi sebou povedali vlani, zafungovalo. Správali sa príkladne. Určite z toho nie sú najšťastnejší, ale z boxovej uličky sa to ťažko kontroluje, pretože nevidíme, čo presne sa deje. Vidíme síce palubné zábery, ale nevieme, do akej miery na to tlačia či nie.”

Jediná škoda, že Haas nebojoval o bodované priečky, ale až o miesta v druhej desiatke. Súčasná výkonnostná úroveň amerického tímu ani nenaznačuje, že by sa v priebehu roka malo objaviť veľa príležitostí získať body. Preto bude treba vyťažiť z minima maximum.

“Ak máte dvoch veľmi vyrovnaných jazdcov na dvoch vyrovnaných autách, vždy to budete mať ťažké. Ten, ktorý je v zákryte, sa na dlhých rovinkách vždy dotiahne. Ak ich budete príliš často striedať, tak stratíte priveľa času v prospech konkurencie. Nie je pre nás ľahké nejako rozhodnúť, ale aspoň sa správali dobre. Až tak sme sa nepohádali, nuž dúfam, že to tak aj zostane!” konštatuje Steiner.

Týždeň po vypadnutí na Veľkej cene Rakúska síce nepriniesol žiadne body, ale podľa Steinera aspoň “dosť pozitív”. “Darilo sa nám s ostatnými bojovať o čosi tvrdšie ako pred týždňom a myslím si, že sme aj po stránke auta spravili nejaký pokrok.”

“Jazdci boli spokojní s balansom a ovládaním auta. Dobre vieme, že potrebujeme nájsť rýchlosť, ale inak sme s autom nemali žiadne problémy. Stále máme pred sebou dlhú cestu, ale aspoň sme už na tej správnej koľaji,” uzavrel.