logo F1online.sk

Vettel: Schumacher zostane jednotkou, Hamiltonovi ďalšie tituly nepomôžu

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2021

Lewisovi Hamiltonovi sa tento víkend môže podariť prelomiť rekord Michaela Schumachera v počte titulov, a to ziskom už neuveriteľného ôsmeho. Mnohí sa na tento moment tešia, no nie Sebastian Vettel, ktorý v kútiku duše dúfa, že vyhrá Max Verstappen. Avšak, ak by sa mu to aj nepodarilo, Hamilton by mal pri mene len vyššie číslo, ktoré by neznamenalo, že je aj lepším jazdcom, tvrdí nemecký pretekár.

“Michael je mojím hrdinom,” vyspovedal sa Sebastian Vettel vo štvrtok v Abú Zabí, keď sa mal vyjadriť k tomu, kto podľa neho zodvihne nad hlavu najcennejšiu trofej. “Z tohto dôvodu pravdepodobne nechcem, aby Lewis vyhral. Pravdou však je, že obaja mali silnú sezónu, do posledných pretekov idú so šancou získať titul, pretože obaja si ho zaslúžia.”

“Svojím spôsobom by som bol radšej, ak by Michaelov rekord stále platil, pretože podľa mňa je Michael stále najlepší, aj keby Lewis vyhral jeden, dva alebo hoc aj ďalšie tri tituly. Z môjho pohľadu by to nič nemenilo,” avizuje štvornásobný majster sveta.

Sebastianovi Vettelovi pri jeho slovách určite nemôžeme vyčítať, že by Hamiltona nenávidel, a preto by držal palce Maxovi Verstappenovi. Veď ak má Lewis Hamilton na štartovom rošte nejakého spojenca, je ním určite Vettel.

“Ja s Lewisom vychádzam dobre. Srdce mi hovorí, že chcem, aby vyhral Max a Michaelov rekord stále žil, avšak v hlave mám celkom jasno; nech vyhrá ten lepší,” doplnil Vettel.