logo F1online.sk

Toto Wolff: V Abú Zabí to bude všetko alebo nič

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko9. 12. 2021

Posledné preteky aktuálnej sezóny v Abú Zabí sa nezadržateľne blížia a väčšiu drámu si komunita fanúšikov Formuly 1 snáď ani nemohla priať. A práve vďaka rovnosti bodov sa dočkáme pretekov, v ktorých pôjde doslova o všetko, s čím súhlasí aj šéf Mercedesu, Toto Wolff.

„Myslím si, že v konštruktérskom šampionáte sme urobili naozaj slušný krok, veľmi dobrý krok, ale nesmieme zabúdať, že sme sa práve vyrovnali v počte bodov (v šampionáte jazdcov), takže sme všetci veselí a to je dobré. Pretože tieto chvíle si musíte užiť,“ povedal šéf tímu Mercedes po Hamiltonovom víťazstve v Saudskej Arábii.

„Ale teraz v Abú Zabí to bude všetko alebo nič. Ktokoľvek (z nich) vyhrá preteky, vyhrá šampionát, a preto je dôležité zostať oboma nohami na zemi, pokračovať v práci a my dúfame, že do Abú Zabí prinesieme výkon, ktorý sme mali (v Saudskej Arábii),“ pokračoval Toto Wolff.

V Saudskej Arábii sme zažili červené vlajky po nehodách, kolízie po reštartoch, ale aj kontakt medzi Verstappenom a Hamiltonom či následné penalizácie.

Na otázku o akejsi sebadôvere vzhľadom k súbojom v posledných pretekoch, Wolff odpovedal: „Viete … moja sebadôvera, to vám nemôžem povedať, pretože dúfam, že Saudská Arábia nám priniesla dostatok dôsledkov na to, aby sa z toho každý poučil a prispôsobil sa na posledné preteky v Abú Zabí.“

„Myslím si, že podobná jazda, ak by bola športovými komisármi považovaná za ‚prekročenie čiary,‘ by bola potrestaná aj komisármi v Abú Zabí a to by sa mohlo skončiť nepríjemnou situáciou pre všetkých,“ hovorí 49-ročný Rakúšan.

„A nemyslím si, že by si šampionát zaslúžil výsledok, ktorý by bol ovplyvnený kolíziou. Takže v takom prípade veľmi dôverujem systému, v ktorom by malo rýchlejšie auto s rýchlejším jazdcom vyhrať šampionát a nemalo by to skončiť tým, že by sa navzájom vyhadzovali,“ uzavrel Wolff.

Súvisiace články