logo F1online.sk

Bottas chce v nedeľu Hamiltonovi čo najviac pomôcť

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2021

Mercedes zaujal optimálnu bojovú formáciu, do pretekov vyštartuje z prvých dvoch priečok. Lewis Hamilton na pole position, Valtteri Bottas hneď za ním pripravený odrážať útoky Maxa Verstappena. Skúsený Fín je odhodlaný zavŕšiť sezónu F1 vo veľkom štýle a rozlúčiť sa s Mercedesom tak, ako sa patrí: s oboma titulmi.

Valtteri Bottas v sobotu nemal ďaleko od pole position, veď Lewis Hamilton bol rýchlejší o 111 tisícin sekundy. Čo je však dôležitejšie, Max Verstappen skončil až za nimi dvoma. “Bola to dôležitá kvalifikácia,” zdôraznil Valtteri Bottas.

A vôbec nebola ľahká. “V treťom tréningu som sa trochu trápil a museli sme vymeniť motory. Chlapci dali auto dokopy pred kvalifikáciou a všetko fungovalo správne, takže som šťastný,” pokračuje Fín, ktorý mal na konci Q1 menšie problémy so zapaľovaním, no v druhej časti pokračoval, akoby sa nič nestalo, až do úplného záveru.

“V tom poslednom kole som už bol na hrane, ale užil som si to. Je to náročná trať. Tlačíme na to jedno kolo za druhým, no grip nestrácame, preto je to dosť náročné,” naráža na fyzický aspekt.

Neovplyvnila Bottasa nejako výmena pohonnej jednotky? Všetko sa zomlelo dosť neskoro, no mechanici to zvládli na jednotku. “Na moje prípravy to nemalo žiaden vplyv. Chlapci načas dokončili auto a všetko fungovalo fajn, takže som im povedal, že ich pozývam na pár pív, keď to budeme mať povolené. Všetky pôjdu na mňa!”

A po tejto sezóne možno rodáka z Nastoly pozve na pár pív aj Lewis Hamilton, ktorému chce pomôcť k titulu. “Samozrejme, že chcem vyhrať, ale treba ísť pekne po poriadku. Musíme sa koncentrovať na konštruktérsky šampionát, a Lewis stále bojuje o titul, zatiaľ čo ja nie. Pokúsim sa vo všetkom čo najviac priložiť ruku k dielu a zároveň si užiť preteky.”

Súvisiace články