logo F1online.skF1online.sk

Hamilton nesúhlasí so svojimi šéfmi: Toto je moja celková úroveň!

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2021

Po Veľkej cene Brazílie boli všetci v Mercedese bez seba. Toto Wolff vystrkoval ukazováky a pretekársky tím okolo Andrewa Shovlina spieval chválospevy na adresu Lewisa Hamiltona, ktorý vraj „poskočil na novú úroveň“ alebo „prebudil v sebe leva“. Nad týmito slovami však sedemnásobný šampión krúti hlavou, toto vraj nie je jeho nová úroveň, ale celková úroveň.

Pilot Mercedesu jazdí v záverečnej fáze sezóny nepochybne vynikajúco. Vždy je však náročné nájsť tú deliacu čiaru, ktorá určí, kedy je to zásluha jeho auta a kedy pridá desatinku alebo dve navyše samotný pretekár. Ktovie, možno dostaneme v Saudskej Arábii lepšiu odpoveď na túto otázku.

„Nie som si úplne istý, či s tým súhlasím, ak mám povedať úprimne,“ povedal Hamilton v Džidde na margo slov svojich šéfov. „Nemyslím si, že by som sa posunul na inú úroveň. Myslím si, že mám dobrú úroveň celkovo!“

„Či som sa v Brazílii dotkol niečoho, čo tam ešte predtým nebolo? Neviem. Určite som to však v kariére mal, pretože som sa veľakrát posúval zo zadných pozícií smerom dopredu.“

„Rád by som si myslel, že som podával dobré výkony po celý rok, ale človek sa stále učí. Učíte sa toho viac o všetkom, o svojom okolí, najmä však o aute a práci s tímom. Rád by som si myslel, že to máme všetci v sebe, teda nielen ja, ale každý inžinier, mechanik a úplne všetci, ktorí tlačia tím vpred,“ dodal Hamilton.

V tejto sezóne si Lewis so svojim tímom museli skutočne siahnuť na dno. Max Verstappen a Red Bull sú súper z kategórie najťažších. Prišla výzva, ktorej už šampióni roky nemuseli čeliť a podľa Hamiltona tomu museli aj prispôsobiť svoju hru.

„Bránka sa neustále pohybuje a vy sa snažíte posunúť svoju úroveň, snažíte sa zlepšiť,“ vysvetlil Hamilton. „Je mnoho oblastí, v ktorých to môžete urobiť, nie je to len o tom, ako prejdete zákrutu. Je to o tom, ako sa pripravíte, ako sa nakopnete, ako sa pokúsite dozvedieť čo najviac a o vašom životnom prístupe.“

„Som súťaživý a snažím sa zakaždým prekonať svoju predošlú verziu a byť lepší než kedykoľvek predtým. Keď ste v boji o titul ako je tento, tlačíte na to čo najviac, možno aj v oblastiach, v ktorých ste to predtým nerobili,“ dodal sedemnásobný majster sveta.

Súvisiace články

Diskusia