logo F1online.sk

Kimi je skutočný charakter a bude chýbať, zhodli sa Vettel s Alonsom

Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, David Coulthard, VC Abú Zabí 2012
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2021

Čas rekordmana Formuly 1 sa pomaličky blíži ku koncu. Kimi Räikkönen má pred sebou posledné dve veľké ceny v kariére a svoju poklonu mu zložili ďalší dvaja veľkí šampióni, Sebastian Vettel a Fernando Alonso.

Po dvadsiatich rokoch prišiel nevyhnutný koniec. Každého z nás to jedného dňa čaká a ako povedal aj Sebastian Vettel, je asi tá najviac prirodzená vec. Kimi však za sebou zanechá odkaz, ktorý bude žiť večne. Zanechá za sebou účinkovanie na 350 veľkých cenách, 21 víťazstiev a titul majstra sveta z roku 2007.

„Myslím, že je to prirodzené,“ povedal Sebastian Vettel o odchode svojho starého priateľa. „Čas beží a jedného dňa ten jeho čas príde, takisto príde aj môj a nakoniec príde aj ten Landov, aj keď to je ešte ďaleko.“

„Je to asi tá najviac prirodzená vec. Bude chýbať? Áno, bude. Myslím, že on bol skutočný charakter, čas s ním ako tímovým kolegom som si užil.“

„Poznal som ho už predtým a ak mám povedať na rovinu, tak je jeden z mála jazdcov, ktorý sa od nášho prvého stretnutia nezmenil. Myslím to tak, že bol veľmi, veľmi otvorený a ústretový, keď som bol mladý nováčik v F1 a on asi ten najviac etablovaný pretekár,“ povedal Vettel.

„Patrí mu veľký rešpekt. Nemyslím si, že sa s ním sa môžete pohádať alebo s ním mať problém. Ak ho máte, tak je problém vo vás, nie v ňom. Je skvelý človek a som si istý, že zostaneme v kontakte. Želám mu len to najlepšie a bude mi chýbať to ticho,“ dodal štvornásobný šampión.

Pridal sa aj Fernando Alonso, ktorý bol taktiež nakrátko Kimiho tímovým kolegom. Spolu si užili aj nejeden súboj na trati.

„Formule 1 bude chýbať,“ prikývol Alonso. „Mám ho naozaj veľmi rád, tiež spôsob, akým miluje tento šport, ktorého bol dlhé roky súčasťou.“

„Myslím, že on je vždy úprimný, čo na ňom mám rád. Podľa mňa je ten Iceman len jeho maska navonok, vo vnútri je to veľmi dobrý človek. Stretli sme sa na letiskách, reštauráciách a miestach mimo tohto prostredia, kde je Kimi celkom inou osobou.“

„Ako som povedal, bol vynikajúci a bude nám chýbať, pretože bol iný a mal svoj vlastný charakter,“ dodal majster sveta z rokov 2005 a 2006.