logo F1online.sk

Hamilton: Prekonať Verstappena a získať ôsmy titul by bol môj najväčší úspech

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 12. 2021

Lewis Hamilton už na svojej prilbe nosí sedem hviezdičiek na znak zisku siedmich majstrovských titulov. Už v najbližších dvoch týždňoch má možnosť k nim pridať ďalšiu hviezdu, ktorá by mala v jeho zbierke špeciálne postavenie. Podľa Hamiltona by bola zo všetkých najcennejšia.

Pilot Mercedesu má pred sebou aj jednu zaručenú cestu, ako sa k nej dostať. Stačí mu vyhrať zostávajúce dve veľké ceny, dokonca sa ani nemusí naháňať za najrýchlejším kolom. Nuž a presne o to sa chce víťaz 102 pretekov pokúsiť; pridať k nim ďalšie dva triumfy.

Na štvrtkovej tlačovke dostal i otázku, či by úspešné splnenie tohto cieľa, porazenie Maxa Verstappena a zisk ôsmeho titulu, považoval za kariérny vrchol. “Bol by ním, to určite,” prikývol Hamilton. “V prvom rade pre to, že je to niečo, čo ešte nikto nikdy nedokázal. Zároveň ide o najtvrdší a najnáročnejší súboj, aký tento šport už veľmi dlho nevidel. Keď to sčítame, tak by ním bol.”

“Nuž a na dôvažok sme uprostred pandémie, čelíme rôznym veciam,” poznamenal zrejme poukazujúc na problémy, ktoré ho sprevádzali v prvej časti sezóny. Po tom, čo na konci minulého roka ochorel, sa dlho nevedel dostať do stopercentnej formy, čo ho brzdilo vo výkonoch.

Max Verstappen bol zato v skvelej forme. Ak preteky dokončil a nemal poškodený monopost, v tejto sezóne nikdy neskončil na horšej ako druhej priečke. K tomu si pripísal deväť víťazstiev. Znie preto až neuveriteľne, že v tejto sezóne môže o titul prísť.

Na svojej tlačovke však prehlásil, že sa tým nenechá rozptyľovať a zbytočne nad tým nepremýšľa. I takto sa vysporadúva s veľkým tlakom. Hamiltonovi zas podľa jeho slov pomáhajú skúsenosti.

“Som uvoľnenejší ako kedykoľvek predtým, azda preto, že som tu tak dlho. Toto nie je môj prvý raz,” konštatuje Hamilton. “Spomínam si na môj prvý boj o titul, dokonca aj na druhý a tretí, na tie prebdené noci a ďalšie veci…”

“Samozrejme, teraz som si sám sebou oveľa istejší a oveľa lepšie sa sústredím na svoju prácu ako predtým. Viem, že minulosť neviem nijako zmeniť. Môžem spraviť len jedno; pripraviť sa najlepšie, ako viem, na to, čo je predo mnou. A stopercentne viem, že som sa tak pripravil,” doplnil.