logo F1online.skF1online.sk

Lando Norris sa sťahuje do Monaka: Ľudia robia veľa vecí pre peniaze

Lando Norris
© McLaren Media Centre
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2021

Pilot McLarenu Lando Norris sa pripojí k dlhému zoznamu súčasných pilotov Formuly 1, ktorí majú trvalý pobyt v Monackom kniežatstve. Tento daňový raj je obľúbenou destináciou úspešných ľudí z mnohých dôvodov. Jedným z hlavných sú pochopiteľne nízke dane.

Britský mladík doteraz žil v rodnom Anglicku. Preňho ako začínajúceho pilota Formuly 1 to bolo najrozumenejšie riešenie, keďže takto mohol byť veľmi blízko k svojmu tímu. Jeho kariérny progres a nová zmluva s McLarenom však priniesli nové okolnosti. Lando verí, že teraz je z pohľadu načasovania ten správny moment na takýto krok.

„Je to niečo, čo urobia mnohí jazdci a vieme, ako to v pretekárskom svete chodí, veci sa môžu časom zhoršiť alebo niečo podobné. Musím sa postarať o svoju budúcnosť,“ prehlásil Norris.

„Predtým som mohol oveľa viac získať svojou prítomnosťou v továrni McLarenu, keďže som tam mohol ísť kedykoľvek. Po zlom víkende sa tam dalo kedykoľvek zájsť na simulátor, podebatovať s inžiniermi a podobne. Anglicko milujem a stále to je moje najobľúbenejšie miesto. Mám tam rodinu a priateľov. Veľakrát som tiež povedal, že zábava a radosť z toho, čo robím, má prednosť pred takýmito rozhodnutiami. Nie je teda ľahké niečo také urobiť.“

„Cítim však, že teraz som v dosť komfortnej pozícii pre takýto krok. Veľa vecí zostane rovnakých, len sa skrátka presuniem na iné miesto. Možno nebudem môcť toľko hrať golf, čo je asi najväčšia nevýhoda, no už som si našiel viacero miest v okolí, kde si môžem zahrať aj tam,“ smeje sa britský mladík.

Ten dobre vie, že z niečoho podobného nebudú niektorí fanúšikovia nadšení. Najmä preto, že hlavný dôvod jeho presunu je taký prozaický. V skutočnosti je to však veľmi logické rozhodnutie.

„Samozrejme chápem, že príde aj kritika. Ľudia však robia veľa vecí pre peniaze a toto je ďalšia z nich,“ priznal Norris.

Súvisiace články

Diskusia