logo F1online.skF1online.sk

Wolff si nemyslí, že by to už Bottas v Mercedese zabalil

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 11. 2021

Valtteriho Bottasa už o pár týždňov čaká úplne nová výzva, na ktorú sa istotne veľmi teší. Pri pohľade na jeho výkony v posledných veľkých cenách preto mnohí špekulujú, či sa nesnaží zvyškom sezóny preplávať cestou najmenšieho odporu. Toto Wolff také čosi odmieta, Bottas podľa neho nestojí pred dverami netrpezlivo čakajúc, kým ho konečne vypustia.

To posledné, čo teraz Mercedes potrebuje, je Valtteri Bottas, ktorý je mysľou už niekde inde. Red Bull totiž stále vedie jazdecký šampionát a v tom konštruktérskom stiahol náskok Mercedesu na päť bodov. Fínovu pomoc bude potrebovať.

V ostatnej časti sezóny však namiesto pomoci predviedol viacero chýb, napríklad keď k Katare prehliadol žlté vlajky či nezvládol štart. Po zhasnutí červených svetiel sa veľmi nevyznamenal ani v Mexiku či Brazílii. V strede poľa mu navyše trvá nezvyčajne dlho, kým sa dostane dopredu, a vo vysielačke ho musí pravidelne povzbudzovať aj Toto Wolff.

“Nemyslím si, že by sa už pred odchodom odhlásil,” vyhlásil Toto Wolff presvedčený, že Bottas sa ešte stále dokáže naplno sústrediť na svoju úlohu: pomôcť Mercedesu a Lewisovi Hamiltonovi k titulu. “Myslím, že v Turecku bol brilantný. Potrebujeme ho len dostať do čistého vzduchu.”

“Keď je na voľnej trati, tak zmizne za horizontom. Myslím, že v Saudskej Arábii ho tam budeme potrebovať. Mali by sme mať dobré auto — na to by som si mal zaklopať —, na štarte ho dostať do prvej štvorky a potom už všetko pôjde. Potrebujeme ho,” odkazuje šéf Mercedesu.

Valtteri Bottas odmieta narážky na jeho motiváciu. Hovorí, že ju nestratil a po celý čas sa snaží robiť maximum pre svoj tím. V Saudskej Arábii a v Abú Zabí to nebude inak. Získať piaty konštruktérsky titul v rade považuje za skvelý úspech i zdroj motivácie.

“Táto vec je pre mňa dôležitá. Aj keď viem, že odchádzam, nevzdal som sa žiadnych tohtoročných cieľov,” ubezpečuje Bottas. “Byť súčasťou toho, ako spoločne získame piaty konštruktérsky titul v rade, by bolo niečo výnimočné. Určite by to bolo lepšie ako štyri tituly, takže je to naším cieľom. A pre mňa je to motivácia na to aj naďalej tlačiť.”

Súvisiace články

Diskusia