logo F1online.sk

Nový osemdielny seriál o MotoGP už v roku 2022. Ponúkne ho Amazon Prime

Valentino Rossi
© Twitter/Valentino Rossi
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko25. 11. 2021

Množstvo fanúšikov oslovil počin Netflixu – Drive to Survive. Tri série o sezónach Formuly 1 prilákali aj množstvo nových podporovateľov a o čosi podobné sa teraz pokúsi aj konkurenčná platforma Amazon Prime Video. Tá pripravuje nový seriál o sérii MotoGP.

Pripravovaný seriál by sa mal dočkať svojej premiéry už na budúci rok. Zatiaľ nepoznáme presný termín, no v priebehu roka 2022 nám Amazon cez svoju službu Prime Video prinesie osem častí zo zákulisia série MotoGP. Seriál bude produktovať The Mediapro Studio, v spolupráci s organizáciou Dorna Sports.

Nová séria bude obsahovať osem 50-minútových epizód, ktoré budú zahŕňať aj legendu MotoGP, Valentina Rossiho (tím Petronas Yamaha SRT), či osemnásobného majstra sveta Marca Márqueza (tím Repsol Honda Team).

V seriáli sa objaví aj úradujúci šampión, len 22-ročný Fabio Quartararo (tím Monster Energy Yamaha MotoGP), ale aj Francesco „Pecco“ Bagnaia (tím Ducati Lenovo), šampión sezóny 2020 Joan Mir (tím Suzuki Ecstar) a Jack Miller (tím Ducati Lenovo), ako aj manažéri tímov a kľúčové postavy v rámci padoku série MotoGP.

Séria bude mať premiéru exkluzívne na platforme Prime Video vo Francúzsku, Taliansku, Španielsku a vo viac ako 150 krajinách vrátane Spojeného kráľovstva a USA.

„MotoGP je náročný, pôsobivý šport s globálnou fanúšikovskou základňou a sme si istí, že táto nová exkluzívna produkcia Amazonu fanúšikov nesklame. Sme radi, že môžeme pokračovať v spolupráci medzi The Mediapro Studio a Prime Video a vytvárať kvalitný obsah so svetovými športovými hviezdami,“ prezradil Barry Furlong, viceprezident Amazon Prime Video pre Európu.

Odberatelia Amazon Prime budú môcť tento exkluzívny obsah sledovať v aplikácii Prime Video pre Smart TV, na mobilných zariadeniach, ale aj na zariadeniach Fire TV, Fire TV Stick, tabletoch Amazon Fire, Apple TV, na herných konzolách, Chromecastoch a na webe primevideo.com.