logo F1online.sk

Hülkenberg: Šialené, aký dokáže byť Max pokojný

Nico Hülkenberg
© Twitter/Nico Hülkenberg
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 11. 2021

December je za rohom a tohtoročný kráľ Formuly 1 stále nie je známy. Všetko smeruje k tomu, že sa rozhodne až v úplne posledných pretekoch sezóny v Abú Zabí. Takýto boj samozrejme sprevádzajú emócie. Podľa Nica Hülkenberga však ani jeden z kandidátov na titul neprejavuje ani náznak nervozity.

Dve podujatia pred koncom má Max Verstappen náskok ôsmich bodov. Pozitívne momentum je však na strane jeho súpera, ktorý ovládol posledné dve podujatia v Brazílii a Katare. Jeho Mercedes sa na týchto pretekoch zdal byť neporaziteľný.

„Títo chlapci nie sú nervózni, toto sú v pretekoch celkom normálne veci,“ odpovedal Nico Hülkenberg na otázku Servus TV, či sa mu jazdci zdali byť v Katare vo vysielačkách nervózni.

„Lewis nie je nervózny, aktuálne bojuje už o svoj ôsmy titul majstra sveta. Pokiaľ ide o Maxa, tak je podľa mňa šialené, aký dokáže byť pokojný, keď si uvedomíme, že toto je jeho prvý boj o titul,“ dodal Hulk.

V posledných dvoch pretekoch sa však Hamilton a Mercedes dostali na koňa. V boji o jazdecký titul je síce Verstappen stále vpredu, no sedemnásobný šampión je so svojim autom aktuálne v lepšej forme a pred záverečnými dvoma podujatiami má pozitívne momentum.

„Je možné, že Lewisa popohnal náročný brazílsky víkend. Bol to z jeho strany senzačný výkon, úplne bezchybný. Svoju rolu určite zohráva aj psychika,“ povedal bývalý pilot Williamsu, Force Indie či Renaultu. „Odjazdil tiež perfektné kvalifikačné kolo v Katare, to je z pohľadu na jeho palubné zábery jasné.“